11ο Vinyl is Back: Πίσω στην χρυσή εποχή του βινυλίου!

05/10/17 • 18:21 | UPD 05/10/17 • 18:30

Το 11ο «Vinyl is Βack» έρχεται ανανεωμένο και αφιερωμένο αυτή τη φορά στον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Εφθασε αισίως στην 11η διοργάνωσή του, καθώς, όπως φαίνεται, έχει μόνο πιστούς φίλους που υπερασπίζονται τη συνέχιση της διοργάνωσής του και πλέον το έχουν κάνει θεσμό. Το 11ο «Vinyl is Βack» έρχεται ανανεωμένο, αφιερωμένο αυτή τη φορά στον Παύλο Σιδηρόπουλο.

Με αφορμή την κυκλοφορία σε βινύλιο της τελευταίας ηχογραφημένης συναυλίας του στο «An Club», μια συγκινητική σειρά τριών συναυλιών που έδωσε εκεί με δεμένο το χέρι, το «Vinyl is Back» δίνει βήμα σ’ ένα νέο αξιόλογο τραγουδοποιό, τον Στάθη Ντόβα, που θα τραγουδήσει Παύλο Σιδηρόπουλο και κάποια δικά του τραγούδια από το νέο δίσκο του «Νέα Γένια», σε βινύλιο, σε πρώτη παρουσίαση το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 3 μ.μ. ως 4 μ.μ.

Παράλληλα, το 11ο «Vinyl is Back» σηματοδοτείται από την έναρξη των «Vinyl is Back Live Sessions», συλλεκτικής σειράς, παραγωγής του ίδιου του «Vinyl is Back», που περιέχει τη ζωντανή ηχογράφηση μίας συναυλίας που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Η συναυλία είναι διάρκειας «ενός δίσκου» και οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στο αποτέλεσμα είναι ελάχιστες ώστε να αποτυπώνεται η αλήθεια της ζωντανής εμφάνισης. Η σειρά εγκαινιάζεται με το σχήμα που την ενέπνευσε, τα «Υπόγεια Ρεύματα»! Το συλλεκτικό βινύλιο «Vinyl is Back Live Sessions Vol. 1» κυκλοφορεί σε 500 αριθμημένα αντίτυπα και περιέχει γνωστά τραγούδια του γκρουπ, αλλά και κάποια που ηχογραφούνται για πρώτη φορά.

Το 11ο «Vinyl is Βack» έρχεται ανανεωμένο και αφιερωμένο αυτή τη φορά στον Παύλο Σιδηρόπουλο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποτυπώνεται σε βινύλιο ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε ως τρίο τα τελευταία χρόνια», λένε τα «Υπόγεια Ρεύματα» στον «Ε.Τ.» της Κυριακής με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου. «Αποτυπώνεται η πραγματικότητα του ήχου μας σε ζωντανές συνθήκες, αυτό που παρουσιάζουμε στις δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα όλον αυτόν τον καιρό. Ακόμα και εκείνη τη μέρα είχαμε μόλις επιστρέψει από 4ήμερο ταξίδι στην επαρχία για συναυλίες και από το δρόμο ανεβήκαμε απευθείας στη σκηνή!».

Η γιορτή του βινυλίου, πιστή στο ραντεβού της για 11η χρονιά. Οι πιστοί του αναμένεται να σπεύσουν και φέτος, αυτή τη φορά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Σε αυτή την ηχογράφηση συμπεριλαμβάνονται τρία κομμάτια που ηχογραφούνται για πρώτη φορά: ο «Ξένος», που υπήρξε μόνο στο ψηφιακό τους κανάλι και τώρα βρίσκεται εδώ με τη μορφή που του έδωσαν για τις ανάγκες της μουσικής επιμέλειας του ντοκιμαντέρ «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος» (Λ. Αγέλαστος – Σπ. Γκούσκου, πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 2017), το «Ξανά», ένα φετινό κομμάτι τους και η μεταφορά που έκαναν το 2016, «στη γλώσσα μας και στο τώρα που ζούμε», στο παγκόσμιο τραγούδι διαμαρτυρίας «Which side are you on?».

Θα ακούσετε όλα τα τραγούδια με το σημερινό τους ήχο, «σε κάποια σημεία πιο άγρια, σε κάποια με το μουσικό πριόνι, σε κάποιες με σιωπές παραπάνω, με δεύτερες φωνές και αφηγήσεις, πάντα μια… υπόγεια παρέα», καταλήγει το γκρουπ.

Η γιορτή του βινυλίου, πιστή στο ραντεβού της για 11η χρονιά. Οι πιστοί του αναμένεται να σπεύσουν και φέτος, αυτή τη φορά στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η ηχογράφηση του «Vinyl is Back Live Sessions Vol. 1» έγινε την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Μουσείο Αυτοκινήτου, στη διάρκεια του 10ου «Vinyl Is Back» και θα διατεθεί αποκλειστικά στις εκδηλώσεις του «Vinyl is Back». Ο πρώτος δίσκος της σειράς θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στην πρεμιέρα του τριημέρου την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ., στην οποία θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι Δημήτρης Αντωνάκος, διοργανωτής και εμπνευστής του Φεστιβάλ, Νίκος Γιούσεφ, επιμελητής της σειράς και γνωστοί άνθρωποι της μουσικής.

Το τριήμερο πλαισιώνεται από πολλές ακόμα εκδηλώσεις, συναυλίες, κληρώσεις, ενώ οι μανιακοί του βινυλίου θα περάσουν οπωσδήποτε από το δισκοπωλείο όπου θα βρουν πολλές ευκαιρίες για να πλουτίσουν τη δισκοθήκη τους.
Στο πλαίσιο του «Vinyl is Βack» εμφανίζονται οι «Penny Dreadful», οι οποίοι παρουσιάζουν ζωντανά το δεύτερο δίσκο τους «Pilgrimage» και υπογράφουν τα βινύλιά τους την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2 μ.μ. – 3 μ.μ.

Τα Υπόγεια Ρεύματα θα εγκαινιάσουν το «Vinyl is Back Live Sessions», συλλεκτικής σειράς, παραγωγής του ίδιου του «Vinyl is Back», που περιέχει τη ζωντανή ηχογράφηση μίας συναυλίας που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Οι «Coyote’s Arrow» θα παρουσιάσουν και θα υπογράψουν τον πρώτο δίσκο τους «Desert» την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 5 μ.μ. – 6 μ.μ. Οι θρύλοι του gothic-rock στην Ελλάδα «The Illusion Fades» εμφανίζονται σε μια «συλλεκτική» συναυλία, με τις καλύτερες στιγμές της πορείας περίπου τριών δεκαετιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 6 μ.μ. – 7 μ.μ. Δεν θα λείψουν τα DJs Sets, όπου οι καλύτεροι djs, στο δικό τους stage, επιλέγουν τους αγαπημένους δίσκους τους και δημιουργούν ο καθένας τη δική του προσωπική ατμόσφαιρα παίζοντας μόνο βινύλια!

Info
11ο «VINYL IS BACK»
Διάρκεια: Από 6 έως 8 Οκτωβρίου
Που: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Γ’ Σεπτεμβρίου 74-78 και Ιουλιανού 33-35, 4ος όροφος, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ «Βικτώρια» και Μετρό «Ομόνοια»
Είσοδος: Ελεύθερη
Ωρες λειτουργίας: 6/10 από 5 μ.μ. έως 9 μ.μ., 7 και 8/10 από 11 π.μ. έως 9 μ.μ.
Πάρκινγκ: Διαθέσιμο (3 ευρώ ημερησίως)
Ιστοσελίδα: www.vinylisback.gr

* Τον Δεκέμβριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί και το πρώτο «Vinyl is Βack» στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον πολυχώρο «We» από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του «Vinyl is Βack» εμφανίζονται οι:

Τα Υπόγεια Ρεύματα θα εγκαινιάσουν το «Vinyl is Back Live Sessions», συλλεκτικής σειράς, παραγωγής του ίδιου του «Vinyl is Back», που περιέχει τη ζωντανή ηχογράφηση μίας συναυλίας που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

 

Στο πλαίσιο του «Vinyl is Βack» εμφανίζονται οι «Penny Dreadful»
Στο πλαίσιο του «Vinyl is Βack» εμφανίζονται οι «Coyote’s Arrow»
Στο πλαίσιο του «Vinyl is Βack» εμφανίζονται οι και οι θρύλοι του gothic-rock στην Ελλάδα, «The Illusion Fades»

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ
 dsavopoulou@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής