Τελευταίο αντίο για την ηθοποιό Σοφία Ολυμπίου- Θλίψη στην κηδεία της [εικόνες]

26/09/17 • 17:35 | UPD 26/09/17 • 18:34

Η κηδεία της έγινε από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης #Ολυμπίου #ΕΤ

Το μεσημέρι της Τρίτης είπαν φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο το τελευταίο αντίο στην ηθοποιό Σοφία Ολυμπίου.

Η αγαπημένη ηθοποιός που ενσάρκωσε το ρόλο της “Θείας Τζούλια” στο “Άκρως Οικογενειακόν” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων. Η κηδεία της έγινε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Εκεί βρέθηκαν λίγοι φίλοι, συγγενείς, αλλά και ηθοποιοί που είχαν συνεργαστεί μαζί της στην τηλεόραση και το θέατρο. Ανάμεσά τους η Άννα Παναγιωτοπούλου που είχαν παίξει μαζί στη “Ντόλτσε Βίτα”, αλλά και η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη από το “Άκρως Οικογενειακόν”. Ακόμη, το τελευταίο χειροκρότημα στην ηθοποιό έδωσαν η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Σπύρος Πούλης, ο Χρήστος Σιμαρδάνης και πολλοί ακόμη.

Η Σοφία Ολύμπιου – το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία-Γλυκερία Χαλκιοπούλου- μεγάλωσε σε καλλιτεχνική οικογένεια. Πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Χαλκιόπουλος, μητέρα της η ηθοποιός Έλλη Λαλαούνη, παππούς της ο ηθοποιός Νίκος Χαλκιόπουλος και γιαγιά της η ηθοποιός Σοφία Χαλκιοπούλου. Απ’ την πλευρά της μητέρας της είχε γιαγιά την, επίσης ηθοποιό, Ολυμπία Δαμάσκου-Λαλαούνη.

Πρώτος της σύζυγος της ήταν ο θιασάρχης και ηθοποιός Γιώργος Ολύμπιος, ενώ ο δεύτερός της σύζυγος ήταν ο ηθοποιός Χριστόφορος Καζαντζίδης.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά μεγαλώνοντας από μικρή σε καλλιτεχνική οικογένεια, η Σοφία Ολύμπιου δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Η πορεία της στο θέατρο και την τηλεόραση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, με όλους τους συναδέλφους της να μιλούν με λόγια αγάπης και σεβασμού για εκείνη. Στην τηλεόραση, ενώ από το ρόλο της “Θείας Τζούλια” την απολαύσαμε στα: Δις Εξαμαρτείν, Τρεις Χάριτες, Ασυνήθεις ύποπτοι, Ντόλτσε Βίτα, 7 Θανάσιμες Πεθερές με τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά “Αν υπήρχες θα σε χώριζα το 2007”. Ενώ, και στο θέατρο η πορεία της ήταν εξίσου σημαντική.