Αθήνα Καιρός

Βουλή: «Φρένο» στις «αθέμιτες βιντεοσκοπήσεις» βάζει ο Κακλαμάνης – Έρχονται απαγορεύσεις και ποινές

7 λεπτά
Βουλή: «Φρένο» στις «αθέμιτες βιντεοσκοπήσεις» βάζει ο Κακλαμάνης – Έρχονται απαγορεύσεις και ποινές

Το βίντεο της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τρώει κράκερ εντός της Βουλής, αποτέλεσε την αφορμή για να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής σε ότι αφορά τη βιντεοσκόπηση, μετά το Πάσχα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό μετά το Πάσχα με ρητή απαγόρευση βιντεοσκόπησης όχι μόνο στην Ολομέλεια, αλλά και σε όλες τις επιτροπές, όπως και στους διαδρόμους.

Όπως δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, όταν φτιάχτηκε πριν 40 χρόνια ο Κανονισμός, δεν υπήρχαν καν κινητά, επομένως δεν μπορούσε να είχε προβλεφθεί η απαγόρευση βιντεοσκόπησης και φωτογράφισης. «Ο Ποινικός Κώδικας όμως απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση χωρίς συναίνεση», ξεκαθάρισε. «Θα αυστηροποιηθούν και οι ποινές, θα τα πούμε, είναι υπό επεξεργασία», κατέληξε.

Χαμός στη Βουλή: «Χίτλερ» και βίντεο TikTok με «κρακεράκια» άναψαν φωτιές

Έντονες αντιπαραθέσεις, σκληροί χαρακτηρισμοί και σκηνές που θύμιζαν περισσότερο τηλεοπτικό καβγά παρά κοινοβουλευτική διαδικασία εκτυλίχθηκαν χθες, για ακόμη μία φορά στη Βουλή, με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία κατήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης ότι τον βιντεοσκοπούσε.

Αφορμή για τη νέα σύγκρουση στάθηκε ένα φαινομενικά ασήμαντο περιστατικό, όταν ο Υπουργός Υγείας κρατούσε μια συσκευασία με κρακεράκια και την έδωσε σε συνεργάτιδές του. Το γεγονός αυτό πυροδότησε έντονη αντίδραση από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία ανέβασε τους τόνους, ενισχύοντας την εικόνα έντασης μέσα στην αίθουσα.

Μάλιστα, η ίδια κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό της τηλέφωνο και δημοσίευσε το σχετικό βίντεο στην πλατφόρμα TikTok, μεταφέροντας τη σύγκρουση και εκτός Βουλής.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε καταγγέλλοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βιντεοσκοπεί παράνομα εντός της αίθουσας και ζητώντας την παρέμβαση του προεδρείου για την προστασία των βουλευτών.

Η ένταση οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης. Ωστόσο, ακόμη και μετά την επανέναρξη, το κλίμα παρέμεινε τεταμένο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τις συστάσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργο Γεωργαντά να σταματήσει τη βιντεοσκόπηση, τον αποκάλεσε «Χίτλερ».

Η απάντηση του αντιπροέδρου ήταν άμεση και αιχμηρή, τονίζοντας πως «όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις, καλό είναι να αναρωτηθεί ποιος πραγματικά συμπεριφέρεται έτσι», ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της ήδη εκρηκτικής αντιπαράθεσης.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζητούσε επιμόνως να έρθει στην αίθουσα ο Πρόεδρος της Βουλής. Ο προεδρεύων Γιάννης Πλακιωτάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, ενώ από το βήμα ακουγόταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου να σχολιάζει προς τον υπουργό «κοίτα, κοίτα τραμπουκισμοί».

«Να διαγράψει το βίντεο. Προσωπικά δεδομένα απαγορεύονται. Δεν το δέχομαι», φωνάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας παρέμβαση από το προεδρείο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου περνά στην αντεπίθεση: «Κοίτα εδώ τραμπουκισμοί».  Κορύφωση της έντασης αποτέλεσε η οργισμένη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την απόφαση του προεδρείου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα, διαμαρτυρόμενη πως «δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται η κοινοβουλευτική συνεδρίαση απλώς και μόνο επειδή το ζήτησε ο Γεωργιάδης». Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας φέρεται να βιντεοσκοπούσε από τα έδρανα της Πλεύσης Ελευθερίας και ενώ στο βήμα βρισκόταν ο Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ την ίδια ώρα ο Αδωνις Γεωργιάδης στα υπουργικά, έτρωγε κράκερ.

YouTube thumbnail


Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Μετά την επιστροφή της στα έδρανα της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «διακόψανε τη συνεδρίαση για τον φασίστα». Ο υπουργός Υγείας, περιγράφοντας αργότερα το περιστατικό σε συναδέλφους του βουλευτές, ανέφερε: «έφαγα ένα κρακεράκι γιατί έχω ένα έντονο πόνο στο στομάχι από το πρωί και είδα ότι η Κωνσταντοπουλου και ο Καζαμίας με τραβούσαν βιντεο. Τους ζήτησα να σταματήσουν αλλά αρνήθηκαν και κάλεσα τον κ Πλακιωτακη να παρέμβει».

Επεισόδιο στη Βουλή, ο Γεωργιάδης κατήγγειλε την Κωνσταντοπούλου ότι τον τραβούσε βίντεο στη συνεδρίαση
Επεισόδιο στη Βουλή, ο Γεωργιάδης κατήγγειλε την Κωνσταντοπούλου ότι τον τραβούσε βίντεο στη συνεδρίαση
Επεισόδιο στη Βουλή, ο Γεωργιάδης κατήγγειλε την Κωνσταντοπούλου ότι τον τραβούσε βίντεο στη συνεδρίαση
Επεισόδιο στη Βουλή, ο Γεωργιάδης κατήγγειλε την Κωνσταντοπούλου ότι τον τραβούσε βίντεο στη συνεδρίαση
Με την επανέναρξη, ο κ. Γεωργιάδης έλαβε τον λόγο και επανήλθε στο ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι η βιντεοσκόπηση έγινε επιδεικτικά και θέτοντας θέμα ίσης μεταχείρισης των βουλευτών. Όπως είπε: «η κυρία Κωνσταντοπούλου επιδεικτικά σήκωσε το κινητό και άρχισε να μας βιντεοσκοπεί. Αυτό απαγορεύεται. Ή θα μας πει ο Πρόεδρος της Βουλής ότι επιτρέπεται και μπορούμε όλοι να βιντεοσκοπούμε ή θα μας πει ότι απαγορεύεται και θα πρέπει να αποβληθεί η κα Κωνσταντοπούλου. Ακούστε κύριε προεδρεύοντα, κύριε Γεωργαντά το να κάνετε για μια ακόμα φορά βουλευτές δύο ταχυτήτων δεν θα περάσει. Ή όλοι ή κανείς αλλιώς δεν συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, σημειώνοντας ότι η πρακτική της βιντεοσκόπησης από βουλευτές δεν είναι αποδεκτή. Όπως ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο να βινετοσκοπούνται είτε στην συνεδρίαση είτε σε διάλειμμα . Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες. Δεν νομίζω ότι τιμά κανένα να βιντεοσκοπούνται συνάδελφοι από άλλους συναδέλφους. Το προεδρείο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού προηγουμένως χειροκρότησε μαθητές που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, απάντησε σε υψηλούς τόνους, αμφισβητώντας τη διακοπή της διαδικασίας και κάνοντας λόγο για αλλοίωση των πρακτικών. Συγκεκριμένα είπε: «είναι ανεπίτρεπτο να διακόπτεται η συνεδρίαση επειδή το ζητάει ο υπουργός. Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες αλλά κάνετε κοπτοραπτική των πρακτικών». Στη συνέχεια στράφηκε προσωπικά κατά του υπουργού Υγείας, λέγοντας: «εμφανίστηκε στην αίθουσα κρατώντας ένα κόκκινο πακέτο κρακεράκια και αφού έφαγε το έδωσε στις συνεργάτιδες του. Σε τόση μεγάλη εκτίμηση της έχει τις γυναίκες που τους δίνει να κρατάνε τα κρακεράκια του. Δίπλα του βέβαια βλέπω να κάθετε και ο κ. Βαρτζόπουλος γνωστός για τις απόψεις του για τις γυναικοτονίες».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέχισε την επίθεσή της με βαριές εκφράσεις, αναφέροντας: «Έχουμε εγνωσμένο φασίστα. Αρνητή του ολοκαυτώματος, Αρνητή της γενοκτονίας της Γάζας. Αρνητή του εγκλήματος Τεμπών και υποκλοπών. Ο οποίος διακόπτει και την συνεδρίαση της Βουλής. Αυτά τα απαράδεκτα να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας κ. Γεωργαντά. Έρχεται στην αίθουσα ο Γεωργιάδης και τρώει κρακεράκια. Δεν τους φτάνει τόσα που έχουν φάει. Βλέπω και την κα Μπακογιάννη . Λύστε το ζήτημα για το ποιος ήταν στο αυτοκίνητο που σκότωσε τον Ιάσωνα. Ντροπή αν παραδίδεται το κοινοβουλίο στους φασίστες να διακόπτουν την συνεδρίαση».Ο κ. Γεωργαντάς ανταπάντησε, υπερασπιζόμενος τη λειτουργία της Βουλής και τον τρόπο καταγραφής των συνεδριάσεων, επισημαίνοντας: «Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και καλύπτονται από το Κανάλι της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και δεν γίνεται κοπτοραπτική των πρακτικών. Το να μαγνητοσκοπείτε συναδέλφους σας είναι απαράδεκτο. Εκτός αν έχετε ζηλέψει άλλη καριέρα».
Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]