Βουλή: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας με αλλαγές κοινοβουλευτικό χάρτη, καθώς Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώτα Πούλου απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τις ανεξαρτητοποιήσεις τους απο τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 21/11.
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων. Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Εφεξής θα είμαι ανεξάρτητη βουλευτής Πέλλας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» αναφέρει στην επιστολή της η κα Τζάκρη.
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων. Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Εφεξής θα είμαι ανεξάρτητη βουλευτής Βοιωτίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» αναφέρει από πλευράς της η κα Πούλου.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 29 βουλευτές, δύο λιγότερους από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί πλέον την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Παράλληλα, οι ανεξάρτητοι αυξάνονται πλέον σε 21, όσες είναι και οι έδρες που κατέχει το ΚΚΕ που είναι τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη.
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει 155 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 31, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον 29, το ΚΚΕ 21, η Ελληνική Λύση 11, η Νέα Αριστερά 11, η Νίκη 10, η Πλεύση Ελευθερίας 6, οι Σπαρτιάτες 5 και 21 είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Τόσο η Θεοδώρα Τζάκρη, όσο και η Γιώτα Πούλου αναμένεται να ενταχθούν στο νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, του οποίου το όνομα θα ανακοινωθεί το Σάββατο (23.11.24).














![Πλεύση Ελευθερίας: Viral η ένσταση σε μπακαλοτέφτερο [δείτε εικόνα]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/konstantopoulou-1-300x200-jpeg.webp)








