«Είχαμε συνηθίσει, κάθε φορά που πήγαινε ένας υπουργός Υγείας σε ένα νοσοκομείο, να υπάρχει μία ομάδα παραπονούμενων γιατρών της Αριστεράς, της Άκρας Αριστεράς και του ΚΚΕ, που ήταν απ’ έξω με τα πανό τους και διαμαρτύρονταν. Συνήθως οι υπουργοί τους απέφευγαν, έμπαιναν στο νοσοκομείο και έκαναν τις συσκέψεις τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης το έχει αλλάξει αυτό, διότι πάει εκεί, μπροστά τους και τους ρωτάει γιατί διαμαρτύρονται. Αν είναι για τα θέματα του νοσοκομείου, ο Άδωνις βάζει κάτω τα χαρτιά και τους λέει τι έχει κάνει το υπουργείο Υγείας» είπε αρχικά ο κ. Βορίδης μιλώντας στον Realfm 97,8.
Και συνέχισε: «Αυτά όλα ανεβαίνουν στα social media και φαινόταν στο κόσμο ότι όλα αυτά τα παράπονα δεν ήταν βάσιμα. Είναι διαφορετικά να λέμε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα, και προσπαθούμε ως κυβέρνηση να κάνουμε κι άλλα, και διαφορετικό κάποιος να είναι ισοπεδωτικός, να μην δέχεται τίποτα, να περιγράφει μία κατάσταση απόλυτης καταστροφής και απαξίωσης την ώρα που είναι σαφές ότι το ΕΣΥ βελτιώνεται. Αυτός ο διάλογος λοιπόν άρχισε και αφαιρούσε ρόλο και σημασία από όλους αυτούς που φώναζαν εκεί έξω. Αυτός ο διάλογος οδηγούσε σε ήττα αυτούς που διαμαρτύρονταν ισοπεδωτικά».
«Στη Νίκαια πέρασαν σε ένα άλλο επίπεδο έντασης. Μαζεύτηκαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατροί, κάποιοι από το εργατικό κέντρο, κάποιοι από το ΚΚΕ, και δεν υπήρχε πια διάλογος. Υπήρχε “Φασίστα δεν θα μπεις στο νοσοκομείο”. Αυτό το επόμενο επίπεδο ύβρεων με αντιπαράθεση και παρεμπόδιση του υπουργού να μπει σε ένα νοσοκομείο δεν είναι τυχαίο. Γίνεται λόγω άρνησης του διαλόγου και των επιχειρημάτων. Και βγαίνει η μεθοδολογία της βίας που σχεδόν πάντοτε είναι συνδεδεμένη με τις ομάδες και την πολιτική μεθοδολογία της Άκρας Αριστεράς. Αυτό έγινε στην Νίκαια» πρόσθεσε.
«Τα ΜΑΤ δεν πήγαν εκεί στα καλά καθούμενα»
Σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας ο κ. Βορίδης συμφώνησε ότι «κανείς δεν θέλει να βλέπει ΜΑΤ στα νοσοκομεία», ωστόσο τόνισε: «τα ΜΑΤ δεν πήγαν εκεί στα καλά καθούμενα. Είχε προαναγγελθεί η παρεμπόδιση του προϊσταμένου του ΕΣΥ να επισκεφτεί μία μεγάλη και σημαντική δομή του ΕΣΥ. Η βία εκεί δεν προξενείται από τα ΜΑΤ, αλλά αποτελεί απάντηση στη βία των ομάδων της Άκρας Αριστεράς. Συμφωνούμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τον υπουργό Υγείας να επισκέπτεται μία δομή του ΕΣΥ».
Ειδήσεις Σήμερα
- Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από Κομισιόν για βαριά βιομηχανία και παραγωγή χαρτιού – Θεοδωρικάκος: «Νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς»
- Διαδοχικές συναντήσεις Χρυσοχοΐδη με τους πρέσβεις Ολλανδίας και Τουρκίας: Στο επίκεντρο η ασφάλεια και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος
- Πόρισμα ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη – Τα πορίσματα της αντιπολίτευσης