Αθήνα Καιρός

Τζέφρι Πάιατ για LNG: Η Αλεξανδρούπολη γεωστρατηγικό σταυροδρόμι

4 λεπτά
Τζέφρι Πάιατ για LNG: Η Αλεξανδρούπολη γεωστρατηγικό σταυροδρόμι
Πηγή: ΕΡΤ

«Ο FSRU είναι κρίσιμο για την ασφάλεια όλων των χωρών της ΝΑ Ευρώπης» έργο, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης για την έναρξη υλοποίησης της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη, η οποία, όπως είπε, «έχει καταστεί γεωστρατηγικό σταυροδρόμι».

«Η σημερινή εκδήλωση καταδεικνύει τη σημασία του να έχεις ένα όραμα και να το ακολουθήσεις», σημείωσε ο κ. Πάιατ συγχαίροντας την ελληνική κυβέρνηση και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το πρότζεκτ από την αρχή. Ένα πρότζεκτ που χαρακτήρισε ισχυρό βασικό παράδειγμα για την περιφερειακή συνεργασία.

«Το FSRU σήμερα είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι ήταν από την πρώτη φορά που μίλησα γι’ αυτό το 2017», σημείωσε ο κ. Πάιατ, επισημαίνοντας πως «μετά τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είδαμε πόσο σημαντική ήταν αυτή η επένδυση».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος αποχωρεί σε λίγες ημέρες από την Ελλάδα, το έργο αυτό «καταδεικνύει το είδος της ηγεσίας που ασκεί η Ελλάδα» και «μας δείχνει πόσο έχει αλλάξει ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής τα τελευταία χρόνια», με την Αλεξανδρούπολη να έχει κατακτήσει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο.

Ο κ. Πάιατ δήλωσε «πολύ περήφανος για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η αμερικανική κυβέρνηση, η αμερικανική πρεσβεία στο να φτάσουμε εδώ» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όταν σε λίγες ημέρες αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, μαζί με τον ενθουσιασμό και τη δέσμευση σε όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, θα φέρει «και τη σκοπιά του ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη αποτελεσμάτων».

Αυτό, όπως είπε ο κ. Πάιατ, «καταδεικνύει το πώς “μεταφράζεται” ένα διπλωματικό και πολιτικό όραμα σε μια πρακτική επένδυση και πρόοδο που θα οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας».

Ειδήσεις σήμερα

Αλεξανδρούπολη – Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε κομβικό ρόλο στο νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης

Εθνική Οδός: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης – Πολύ σκληρές εικόνες [βίντεο]

Πάτρα: Νέα κατάθεση Δασκαλάκη – Οι υποψίες του και η απάντηση της Πισπιρίγκου για το τεστ DNA

Εισφορά αλληλεγγύης: Ολοταχώς για κατάργηση της και μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]