Αθήνα Καιρός

Τσίπρας: Θέλει και δεύτερη φορά… τζόγια μου – Fake news και όψιμο ενδιαφέρον για μεσαία τάξη και αδύναμους

5 λεπτά
Τσίπρας: Θέλει και δεύτερη φορά… τζόγια μου – Fake news και όψιμο ενδιαφέρον για μεσαία τάξη και αδύναμους

Την ευκαιρία να κυβερνήσει ζητά ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι την περίοδο 2015-2019 δεν κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι… θεσμοί.

«Οταν σας λένε ότι ζητάμε δεύτερη ευκαιρία για να κυβερνήσουμε, να τους απαντάτε ότι ζητάμε ευκαιρία και όχι δεύτερη ευκαιρία. Την πρώτη φορά δεν κάναμε όσα θέλαμε», είπε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ της Κεφαλλονιάς. Πρόκειται για άλλο ένα προεκλογικό «εύρημα» του κ. Τσίπρα στην προσπάθειά του να αμβλύνει τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησής του, που ακόμα είναι νωπές για την πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Συνδυάζοντας διακοπές και προεκλογικές υποχρεώσεις, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε Αργοστόλι και Ληξούρι. Στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου, συνομίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες, εργαζομένους και συνταξιούχους. Δανείστηκε μάλιστα και λόγια που ακούγονται αυτές τις ημέρες στην Εκκλησία.

«Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης», είπε, κάνοντας λόγο για διαχρονικό αίτημα. «2.000 χρόνια μετά, και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές. Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας», είπε, και υποστήριξε ότι «βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού».

Με την ίδια αξιοπιστία που από την Καλλιθέα είπε ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι είναι το ακριβότερο των τελευταίων ετών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι ανισότητες διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα 4 τελευταία χρόνια».

«Βλέπουμε τη σημαντική πλειονότητα των νοικοκυριών να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους λογαριασμούς, την ακριβότερη βενζίνη και τον εφιάλτη του σούπερ μάρκετ και οι 15 μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν ρεκόρ κερδοφορίας με κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Την ίδια ώρα, το 96% των επιχειρήσεων να μην μπορεί να πλησιάσει την τράπεζα και το 4% να δανείζεται και να ξαναδανείζεται, και τα πρώτα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας στοιχεία που δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα.

«Για 5 και 10 χιλιάδες ευρώ έρχονται τα κοράκια, τα οποία υπηρετεί και ο προκομένος βουλευτής σας της Κεφαλλονιάς, να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων και την ίδια στιγμή η Ν.Δ. έχει 400 εκατομμύρια ευρώ χρέη στις τράπεζες, αλλά κανείς δεν νοιάζεται γι’ αυτό. Αν σε λένε Παπαθανάση και είσαι υπουργός, μπορεί να έχεις 2 εκατ. ευρώ δάνειο, αλλά με ένα πενηντάρικο να καθαρίσεις. Πόσο πιο επίκαιρο μπορεί να είναι το μήνυμα της δικαιοσύνης», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποσχέθηκαν καλύτερες δουλειές και δημιούργησαν εργασιακή ζούγκλα, κυρίως για τους νέους. Υποσχέθηκαν καλύτερες συντάξεις και πήραν 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τους συνταξιούχους. Η μόνη αύξηση που είδαν ήταν αυτή που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Υποσχέθηκαν ασφάλεια κι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας στους πολίτες τόσο σε σχέση με την εγκληματικότητα όσο και με το κοινωνικό κράτος», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας στα λιγοστά συγκεντρωμένα στελέχη και οπαδούς του.

Μιλώντας ειδικότερα για την Κεφαλλονιά, έκανε λόγο για υποβάθμιση του τομέα της Υγείας και για αντιμετώπιση των κατοίκων της ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας. «Δείτε τι έκαναν με την εκτός σχεδίου δόμηση, που έφεραν νομοσχέδιο να προωθήσει τη μικρή ιδιοκτησία σε λίγα χέρια και τώρα, που προεκλογικά δεν μπορούν να το προχωρήσουν, το παγώνουν», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ούτε για τους αδύναμους ούτε για τη μεσαία τάξη.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να καλύψει και την πολιτική του κλεισίματος του… ματιού στην Ακροδεξιά και τους οπαδούς της, όπως εκφράστηκε με την αποχή στη Βουλή κατά την ψηφοφορία της διάταξης που κλείνει το δρόμο των εκλογών στη Χρυσή Αυγή και τον Ηλία Κασιδιάρη, εφόσον αποφανθεί θετικά ο Αρειος Πάγος.

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αν θα μπει ο Κασιδιάρης στη Βουλή. Το πρόβλημά του είναι να μην υπάρχει άλλος υποδοχέας αυτής της ακροδεξιάς ψήφου που ήθελε να είχε μόνο αυτός. Διότι πήρε τα διαπιστευτήρια με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που δήθεν εμείς την πουλήσαμε», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας, όταν είναι γνωστή και ομολογημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του η υποδοχή της αντισυστημικής ψήφου, μέρος της οποίας είναι και η ψήφος στην Ακροδεξιά.

Ειδήσεις σήμερα

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται τη Μεγάλη Παρασκευή – Βρέθηκε το βραχιολάκι

Μπόρις Κλέιμαν: «Αβάσιμες οι κατηγορίες εις βάρος μου» – Η πρώτη δημόσια δήλωση

Ρούπερτ Μέρντοχ: Χώρισε την 4η σύζυγό του μέσω…mail – «Έχω και δουλειές»

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]