Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε επανέλθει στους ισχυρισμούς του, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει άμεση προσωπική γνώση, αλλά επικαλείται δημοσιεύματα και στοιχεία από διαλόγους του Γιώργου Ξυλούρη στις επισυνδέσεις της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, κατέθεσε στη Βουλή δημοσίευμα που εμφανίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να παντρεύει τον Μανώλη Ξυλούρη, τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ως αδελφό του “Φραπέ”.
Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «ο κ. Ξυλούρης ο Φραπές – δεν τον γνωρίζω – δεν είναι κουμπάρος του πρωθυπουργού», επιμένοντας πως ο κ. Ανδρουλάκης «οφείλει να ζητήσει συγγνώμη». «Το αν είναι ή δεν είναι κουμπάρος αποτελεί αντικειμενικό γεγονός… Δεν θα κερδίσετε τίποτα επιμένοντας σε ένα ψέμα», τόνισε, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο» λόγω πολιτικών πιέσεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης αντέτεινε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος «είναι κουμπάρος, κομματάρχης και συνδαιτυμόνας του Μητσοτάκη», σχολιάζοντας και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη που τον κάλεσε να ανασκευάσει. Επικαλέστηκε, δε, διάλογο από επισυνδέσεις, όπου – σύμφωνα με τον ίδιο – ο Γιώργος Ξυλούρης φέρεται να λέει στον αδελφό του «να μη φύγει για Αθήνα για να δει τον κουμπάρο του τον Κυριάκο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την κριτική, υποστηρίζοντας ότι «οι επισυνδέσεις αναφέρονται σε όλους, μόνο στον Πίνατ δεν αναφέρονται», και επανέλαβε ότι στη δικογραφία υπάρχουν αναφορές σε αιτήματα για ραντεβού, κάλυψη και διακοπή ελέγχων. «Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις… Είναι κουμπάροι ο πρωθυπουργός και η Μπακογιάννη με τον Ξυλούρη;», είπε, παρουσιάζοντας φωτογραφία από δημοσίευμα του 2014.
Ειδήσεις Σήμερα
- ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι – Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης
- Black Friday: 4 φορέματα που κοστίζουν λιγότερο από 20 ευρώ
- Αιματερή ενέδρα δίπλα στον Λευκό Οίκο: Το FBI διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία για τους πυροβολισμούς – Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο τραυματίες
- Χανιά: 28χρονος επιτέθηκε στον πατέρα του με 50 μαχαιριές – Τον είχε δει στο… καφενείο