Αθήνα Καιρός

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει η εισήγηση για εκλογή Προέδρου τον Σεπτέμβριο – Ποιοι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι

4 λεπτά
ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει η εισήγηση για εκλογή Προέδρου τον Σεπτέμβριο – Ποιοι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς αλλαγές επί της εισήγησης για εκλογή Προέδρου τον Σεπτέμβριο, παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν, έληξε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας  ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του προγραμματισμού των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αναφορικά με την εκλογή προέδρου, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο θέμα, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν τον προσεχή Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς πρότεινε να μεταφερθούν λίγο πιο πίσω οι διαδικασίες σημειώνοντας πως «πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή».

Η σημερινή διαδικασία άνοιξε με εισήγησή της η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ , Ράνια Σβίγκου, η οποία αφού αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα, επανέλαβε την προηγούμενη απόφαση του συλλογικού οργάνου για:

Διαρκές συνέδριο: 25-26 Αυγούστου

Πρώτος γύρος Εκλογής Προέδρου: 3 Σεπτεμβρίου

Δεύτερος γύρος Εκλογής Προέδρου: 10 Σεπτεμβρίου

Σε κάθε περίπτωση, ένα βήμα πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται η Έφη Αχτσιόγλου (η οποία αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης) και ο Νίκος Παππάς, ενώ την είσοδο τους στην κούρσα φέρονται να ζυγίζουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο τελευταίος με την αίρεση της μετάθεσης των εσωκομματικών εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στέργιος Καλπάκης: Αυτός είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την θέση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει και επίσημα ο Στέργιος Καλπάκης. Ο κ. Καλπάκης ήταν έως τώρα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ, της οποίας είχε διατελέσει γραμματέας. Κατάγεται από τη Βέροια.

Το βιογραφικό του Στέργιου Καλπάκη

Ο Στέργιος Καλπάκης κατάγεται από τη Βέροια. Είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής.

Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας, με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια όπου διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και στις δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Βέροιας.

Συμμετείχε στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ημαθίας. Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Συμμετείχε στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στη συνέχεια στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, απ’ όπου αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Έχει ενεργή κοινωνική δράση σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης, η διαγενεακή δικαιοσύνη, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός-καύσωνας «Κλέων»: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ – Σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Παραλίγο τραγωδία στην Κρήτη – Κλείδωσαν μωρό σε αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα

Ίσμα Τουλάτου: Tα συλλυπητήρια για τον θάνατο της δημοσιογράφου – Κατάφερε να σωθεί το βρέφος

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]