Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Καθυστερήσεις μισής ώρας στην Αττική Οδό

ΣΥΡΙΖΑ: Ήπιαν το αμίλητο νερό για την… παρανομιούπολη

6 λεπτά
ΣΥΡΙΖΑ: Ήπιαν το αμίλητο νερό για την… παρανομιούπολη
Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε κβον Ντο), Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Έκθετο αφήνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όσες δυνάμεις υπερασπίζονται αμέσως ή εμμέσως την κατάσταση ανομίας στα ελληνικά ΑΕΙ, αντιδρώντας δήθεν στη λειτουργία των ΟΠΠΙ, τα όσα συνέβησαν χθες στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Η αστυνομική επιχείρηση αποκάλυψε ότι οι παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης είχαν μετατραπεί σε στέκι παρανομίας. Κακοποιοί είχαν καταλάβει όλο τον 4ο όροφο, όπου εντοπίστηκαν όπλα, ενώ έγιναν 22 συλλήψεις ανθρώπων που καμία σχέση δεν είχαν με το Πανεπιστήμιο. Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης 30χρονος Αλβανός επιτέθηκε με κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο στο χώρο του Πανεπιστημίου για να διαφύγει της αστυνομικής έρευνας και εκείνη τον πυροβόλησε στα πόδια για να αμυνθεί.

Ολα τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με τη φοιτητική ελευθερία και δράση, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όλα αυτά που προφασίζονται όσοι δεν θέλουν διαφάνεια και ασφάλεια στα ΑΕΙ όλης της χώρας, για να μπορούν οι κακοποιοί να κρύβονται και να δρουν ή να δρουν και να κρύβονται, μέσα στο Πανεπιστήμιο ή μέσα στις φοιτητικές εστίες.

Τα γεγονότα συνέβησαν χθες το πρωί. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα κρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ακρίβεια, το ίδιο έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, ο κ. Χαρίτσης έγραψε έναν ολόκληρο άρθρο για το ίδιο θέμα, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη έδωσε συνέντευξη για τις υποκλοπές, ανησυχώντας για την ποιότητα τη Δημοκρατίας στη χώρα μας. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο λαλίστατος για όλα τα ζητήματα, ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε αντιδράσει επισήμως για το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε ότι μέσα σε φοιτητικές εστίες έκαναν δουλειές και έκρυβαν όπλα έμποροι ναρκωτικών. Ή δεν το θεώρησαν απαραίτητο ή η έκδηλη αμηχανία μπλόκαρε τα μυαλά και «βούλωσε» τα στόματα.

Ο κ. Τσίπρας ήδη λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ είχε επαναλάβει τη δέσμευσή του για την κατάργηση της λεγόμενης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, την κατάργηση της βάσης εισαγωγής. Είχε προαναγγείλει δηλαδή πως εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει ξανά κυβέρνηση, θα εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια ελέγχου, ενίσχυσης της ασφάλειας και βελτίωσης της λειτουργίας των ΑΕΙ και τα ελληνικά πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στην κατάσταση, όπου ο πανεπιστημιακός χώρος μπορεί να λειτουργεί ως κρησφύγετο κακοποιών και παρανόμων, ως κέντρο διακίνησης ναρκωτικών κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν του κ. Τσίπρα, ούτε τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Πάνος Λάμπρου, ο Γιώργος Κυρίτσης και πάρα πολλοί άλλοι που έσπευδαν μετά από επεισόδια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να υπερασπιστούν τις καταλήψεις και τις βίαιες ενέργειες διαμαρτυρίας, είπαν κάτι χθες για τα όσα αποκαλύφθηκαν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης.

Αντ΄ αυτών, μίλησε ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βλαχάκης. Και είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν πυροβολισμοί. Κατά μαρτυρίες που επικαλέστηκε, 30 μέτρα από τη στάση του λεωφορείου, οι αστυνομικοί κυνήγησαν έναν πεζό και προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Δεν είπε ποιος ήταν. Είπε πως δεν ήξερε και σύμφωνα με τα όσα έλεγε δεν ήξεραν ούτε οι μάρτυρες που επικαλέστηκε. Ηταν ο Αλβανός κακοποιός που προσπάθησε να επιτεθεί με κατσαβίδι στην αστυνομικό…

Κατά τον ίδιο, παρόμοιο τρόπο, αντέδρασε και η νεολαία της ΚΝΕ: «Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!», τόνισε σε ανακοίνωσή της, ρίχνοντας την ευθύνη για το οργανωμένο έγκλημα, το ναρκεμπόριο και την παρανομία που επικρατεί στα Πανεπιστήμια στην κυβέρνηση.

Σύμμαχος με την οπισθοδρόμηση ο Τσίπρας

Τα χθεσινά επεισόδια και τα όσα αποκαλύφθηκαν δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η σημερινή κατάσταση ανομίας και ανασφάλειας στα ελληνικά ΑΕΙ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν το θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων καθηγητών και φοιτητών που προσπαθεί να λειτουργήσει σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, διεθνές περιβάλλον. Η αντίδραση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια από χώρους ανομίας σε σύγχρονα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι αθώα. Είναι πρόφαση, καθώς και δεν εκκινεί από τη προσπάθεια υπεράσπισης ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει με στόμφο και αποφασιστικότητα ότι θα καταργήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, γνωρίζοντας πλήρως την κατάσταση που επικρατεί. Δεν είναι κάποιος που δεν γνωρίζει. Οπως γνώριζε πλήρως και την κατάσταση που επικρατούσε στα ελληνικά ΑΕΙ επί των ημερών του, με τις ταμπέλες να κρεμιούνται από φοιτητές στους λαιμούς των καθηγητών, τους πρυτάνεις να φυλακίζονται μέσα στα γραφεία τους, τους καθηγητές να δέρνονται από εξωπανεπιστημιακούς μέσα στα προαύλια των Πανεπιστημίων.

Εμμέσως πλην σαφώς και σίγουρα με απόλυτη συνείδηση του τι συμβαίνει, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών – που δεν υπάρχει όταν κουμάντο στα Πανεπιστήμια της χώρας κάνουν εξωπανεπιστημιακοί και παράνομοι-συμμαχούν με όσους δεν θέλουν τα Πανεπιστήμια για τους φοιτητές και δεν νοιάζονται για την πραγματική κατάσταση και τη λειτουργία των ελληνικών ΑΕΙ.

Ειδήσεις σήμερα

Συντάξεις: Αύξηση από 35 έως 163 ευρώ για 1,8 εκατ. συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν έως και 4 αυξήσεις στην ίδια σύνταξη

Πολυτεχνειούπολη: Η φωτογραφία που «καίει» την δόκιμο αστυνομικό – Πίνει μπύρα κρατώντας το όπλο στο χέρι [βίντεο]

Τουρκία: Παίρνει το… όπλο του ο Ερντογάν – Η Ελλάδα στο επίκεντρο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]