Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη

Συλλυπητήρια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την τραγωδία στο Μαυροβούνιο

4 λεπτά
Συλλυπητήρια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την τραγωδία στο Μαυροβούνιο

Βαθιά θλίψη για τα τραγικά γεγονότα στην Τσέτινα, στο Μαυροβούνιο, εκφράζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα καταδικάζει αυτές τις πράξεις βίας και στέκεται αλληλέγγυα με τον στενό φίλο της, το Μαυροβούνιο και τον λαό του.

Μακελειό στο Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ σκότωσε 11 άτομα – Μεταξύ τους και παιδιά

Μακελειό σημειώθηκε την Παρασκευή 12/08 στο Μαυροβούνιο, όταν ένας άνδρας ξέσπασε σε πυροβολισμούς μετά από μία οικογενειακή διαμάχη, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους στον δρόμο, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με τα τοπικά και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο 34χρονος ένοπλος τραυμάτισε άλλα έξι άτομα των οποίων ένας αστυνομικός, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Μαυροβουνίου.

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην περιοχή Τσετίνιε. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας 34χρονος ονόματι Βούτσκο Μπορίλοβιτς πυροβόλησε και σκότωσε την οικογένεια άνδρα, που διέμενε σε κατοικία, της οποίας ο δράστης ήταν ιδιοκτήτης και φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 11 και 8 ετών, πέθαναν επιτόπου, ενώ η μητέρα τους υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση στο Μαυροβούνιο, ο δράστης είχε μεταφέρει, πριν από λίγες ημέρες, την οικογένειά του σε άλλη περιοχή.

Αφού πήγε στο σπίτι του νοικάρη του, με τον οποίο είχε διαφορές, και σκότωσε τη γυναίκα και τα παιδιά του, του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε το φονικό.

Ακολούθως, σε κατάσταση αμόκ, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας άλλους επτά κατοίκους της περιοχής και τραυματίζοντας ακόμα έξι, δύο εκ των οποίων οδηγήθηκαν στο χειρουργείο.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Μπορίλοβιτς δεν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, αλλά από σφαίρες συγχωριανού του, που έσπευσε να τον σταματήσει.

Ο δράστης είχε όπλο στη διάθεσή του, καθώς ήταν κυνηγός και διέθετε σχετική άδεια. Ο ίδιος εργαζόταν σαν σερβιτόρος.

Ειδήσεις σήμερα

Η Χριστίνα Κεφαλά στην πιο αισθησιακή της στιγμή – Τραβάει το μαγιό και οι θαυμαστές της παραληρούν

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ: «Καίει» την Μαρία Αντωνά – «Έκανα αυτό που της υποσχέθηκα αλλά δεν τήρησε το λόγο της»

Σε σοκ η Μαρία Καρλάκη: Έκαψαν το αυτοκίνητό της

Πέθανε η ηθοποιός Αν Χεκ – Αποσυνδέθηκε από το μηχάνημα υποστήριξης

Αποκάλυψη «σοκ» για την Αθηνά Ωνάση: Τι έγινε την νύχτα που παντρεύτηκε

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]