Στουρνάρας στη Βουλή για Novartis: Βλακώδεις συκοφαντίες για εμένα και την γυναίκα μου

21/02/18 • 14:02 | UPD 21/02/18 • 14:07

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μιλάει αυτή την ώρα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μιλάει αυτή την ώρα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι σκέφτηκε να μιλήσει μέσω υπομνήματος ή ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του για να μην θεωρηθεί ότι το χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας. Τελικά όπως τόνισε αποφάσισε να μην κάνει τίποτα από τα δύο και βρίσκεται στην Βουλή και για έναν προσωπικό λόγο: για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί.

«Αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να παραστώ σήμερα, ή ακόμη και να παραιτηθώ από το αξίωμά μου. Δίστασα, ωστόσο, μόνο προς στιγμήν Ολες αυτές οι αναπόδεικτες κατηγορίες χρησιμοποιούνται ως όχημα για να πλήξουν την κεντρική τράπεζα. Δεν  μπορούσαν να απουσιάζω από εδώ και για έναν προσωπικό λόγο. Πρόκειται για την σύζυγό μου Λίνα Νικολοπούλου, η οποία κατηγορείται και δεν ε΄χει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Η εταιρεία της συζύγου μου παρέχει συμβουλές επικοινωνίας, οργάνωση συνεδρίων, κατά βάση στο χώρο της υγείας. Είναι υποδειγματική η εταιρεία της, πλήρωσε φόρους και δεν χρωστάει 1 ευρώ. Η εταιρεία της και η ίδια έχουν κατασυκοφαντηθεί, για έργα που έλαβε ακόμη και πριν γίνω εγώ υπουργός. Δεκάδες δυσφημιστικά άρθρα γράφτηκαν και ακόμη γράφονται, με στόχο εμένα.

Το έγγραφο του FBI αναφέρει ότι η αμοιβή της εταιρίας της συζύγου μου ήταν χαμηλή. Οποιος επικαλείται το συγκεκριμένο έγγραφο θα πρέπει να βρει άλλες μεθόδους. Ουδέποτε η MindWork έλαβε αμοιβές υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω τράπεζας. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η Novartis είχε ελάχιστο οικονομικό αποτέλεσμα σε αυτήν.

Ολες αυτές οι καταθέσεις σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο. Ολα αυτά είναι βλακώδεις αλλά για αν αποδειχθεί ότι είναι βλακώδεις θα έπρεπε να έρθω εδώ και να ζητήσω συγνώμη από την σύζυγό μου για τις συκοφαντίες που έχει δεθεί εξαιτίας μου. Τς ζητώ συγνώμη και της λέω να κάνει υπομονή.

Η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια της αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των υπουργών. Το περιεχόμενο της δικογραφίας έγινε γνωστό στο πανελλήνιο και όχι μόνο. Πουθενά δεν προσδιορίζονται οι πράξεις μου. Αντίθετα προτείνουν να μην διωχθώ αλλά αυτό δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

Αγνώστων στοιχείων μάρτυρες κατέθεσαν ότι δωροδοκήθηκα με 1 εκατ ευρώ, που μου έφερε ο Φρουζής με τσάντα -Εντελώς ψευδείς οι μαρτυρίες, ουδέποτε υπέγραψα τέτοιες αποφάσεις που μου καταμαρτυρούνται. Οι μάρτυρες αναμασούν αυτά που γράφει τακτικά γνωστή κυριακάτικη εφημερίδα. Είναι εντελώς ψευδείς. Οι ψευδολόγοι μάρτυρες να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας. Οχι στην πρόταση για μη δίωξη, ζητώ συγκρότηση επιτροπής για να εξετάσει άμεσα όλες τις κατηγορίες, αισχές συκοφαντίες εναντίον μου

Αν οι ψευδολόγοι μάρτυρες δεν βγάλουν την κουκούλα της συκοφαντίας πρέπει η Βουλή να μην κρύψει την υπόθεση. Οχι στην αποσβεστική προθεσμία.  Σας ζητώ να προστατεύσετε το κοινωνικό σύστημα από τι συνέπειες που θα έχει η επιλογή να μείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι συκοφαντίες.