«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον ρόλο της Μιράντας Ξαφά

15/11/17 • 16:25 | UPD 15/11/17 • 16:57

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι υπονομεύει την πορεία ανάκαμψης της χώρας, ενώ η ΝΔ απαντά ότι η ανακοίνωση για την κ. Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

Νέα κόντρα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε ρεπορτάζ που θέλει την Μιράντα Ξαφά να είναι μυστική σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και να πραγματοποιεί συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπονομεύει την πορεία ανάκαμψης της χώρας, ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση απαντά ότι η ανακοίνωση για την κ. Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», η κ. Ξαφά, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας σε δυνητικούς επενδυτές σε κλειστή λέσχη του Λονδίνου, ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε σενάριο σύμφωνα με το οποίο δεν κλείνει η γ’ αξιολόγηση, οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση οδηγώντας την κυβέρνηση σε παραίτηση και η ΝΔ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας υπογράφοντας νέο μνημόνιο.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

ΝΔ: Η ανακοίνωση για την κ. Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ μέσω ανακοίνωσης όπου τονίζεται πως το Μέγαρο Μαξίμου μέσα στην απελπισία του καταφεύγει καθημερινά πλέον σε συκοφαντίες και ψέματα και πως η τελευταία ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την κ. Ξαφά στερείται κάθε σοβαρότητας.

«Η κυρία Ξαφά δεν είναι σύμβουλος ή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος είναι συναρχηγός του κ. Τσίπρα. Θα δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας για τα σκάνδαλα του κ. Καμμένου ή θα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση διακινώντας ανοησίες;» ρωτά η ΝΔ προσθέτοντας πως «εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που πολεμούσε και πολεμά κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί με κάθε ευκαιρία επενδυτές στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα που η ανερμάτιστη κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τις διώξει».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «οι πολίτες θυμούνται καλά ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπονόμευε κάθε επένδυση και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, που δήθεν θα καταργούσε, και τους φόρους τους, επειδή τάχα θα έφερνε σεισάχθεια. Η υπονόμευση της χώρας, τα ψέματα και το θράσος έχουν από καιρό ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δράση: Η λάσπη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η Δράση, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της οποίας είναι η κ. Ξαφά χαρακτηρίζει συκοφαντική την επίθεση και κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και λάσπη στην στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί «σαμποτάζ» της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε «λαϊκούς αγωνιστές» και «μοναρχοφασίστες» ή σε «εθνικόφρονες» και «μιάσματα». Είναι προφανές από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται».

Copy link
Powered by Social Snap