Έκανε πρεμιέρα η ταινία-αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

22/10/19 • 11:40 | UPD 22/10/19 • 12:59

Newsroom eleftherostypos.gr

Παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έγινε χθες η πρεμιέρα της ταινίας που είναι αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε χθες η πρεμιέρα της ταινίας που είναι αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Ορεινές Συμφωνίες», στον κινηματογράφο Αθήναιον.

Η ταινία προγραμματίζεται να βγει κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου, ενώ αποτελεί παραγωγή του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Η ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Ευθυμίου, πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με φόντο σε πολλές από αυτές τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, ενώ παρουσιάζονται και ντοκουμέντα από την προσωπική του ζωή.

Μάλιστα, για την περάτωση της ταινίας το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» παρείχε στο σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση σε όλο το αρχείο του, με αποτέλεσμα να σκιαγραφείται η πορεία του από την Κρήτη και την αντίσταση κατά των ναζί, έως τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτικά δρώμενα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, τη σχέση του με τη Μαρίκα Μητσοτάκη και, φυσικά, με τη φύση και τα βουνά της Κρήτης.

Copy link
Powered by Social Snap