Το παρασκήνιο της ΔΕΘ: Πώς οργανώθηκε η παρουσία της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη

12/09/19 • 10:04 | UPD 12/09/19 • 10:09

Γ.Δ.Μ.

Η πολιτική πέρα από τα όσα φαίνονται, έχει και όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο και φέτος το παρασκήνιο του πρώτου Σαββατοκύριακου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ήταν έντονο.

Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα για πρώτη φορά ως κυβερνών κόμμα μετά από το 2014. Αυτό προκάλεσε ενθουσιασμό τόσο στους φίλους του κόμματος όσο και σε στελέχη. Υπουργοί και βουλευτές βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη, έκαναν επαφές, γνώρισαν κόσμο, ήρθαν σε επαφή με τους πολίτες και περιηγήθηκαν στην έκθεση που φέτος είχε ως τιμώμενη χώρα την Ινδία.

Η επίγευση επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που είχαν προηγηθεί του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Τόσο στο προσκήνιο (με τις ορθολογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού) όσο και στο παρασκήνιο (με τις δράσεις των στελεχών της κυβέρνησης) επικράτησε η ταπεινότητα.

Οι πληροφορίες μάλιστα έλεγαν πως είχε δοθεί εντολή σε υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές να πάρουν μαζί τους από την Αθήνα τους απολύτως απαραίτητους συνεργάτες. Όπερ και εγένετο, φέτος δεν είδαμε πολυμελείς αποστολές από τα υπουργεία. Υπήρχαν μάλιστα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη έχοντας μαζί τους μόνο έναν συνεργάτη.

Κομβικό ρόλο στον συνολικό συντονισμό αυτόν είχε ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κυβέρνηση, Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε σημαίνοντα ρόλο στην οργάνωση της παρουσίας της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη και όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος φρόντισε όχι απλώς όλα να κυλήσουν ομαλά, αλλά εν τέλει το κυβερνητικό επιτελείο να επιστρέψει στην Αθήνα με θετικό πρόσημο.

Copy link
Powered by Social Snap