Η πιο… επική ανάλυση για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπος τους άφησε άναυδους στην ΕΡΤ και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα

30/05/19 • 12:24 | UPD 30/05/19 • 12:24

Newsroom eleftherostypos.gr

Η εν λόγω εταιρεία έδινε μικρότερη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Σκλιάς ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Άναυδοι έμειναν οι παρουσιαστές της ΕΡΤ με την ανάλυση του Γιάννη Σκλιά της εταιρείας δημοσκοπήσεων VoxPop Analysis για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Η εν λόγω εταιρεία έδινε μικρότερη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Σκλιάς ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην προσπάθειά του να εξηγήσει τι πήγε λάθος στις δημοσκοπήσεις άφησε τους παρουσιαστές άφωνους αφού κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήθελε να πει.

«Δεν πιάσαμε τη χαμηλή συσπείρωση γιατί υπήρχε ένα θέμα με το πιθανολογικό μοντέλο, με την πιθανότητα απόκλισης των ερωτηματολογίων» είπε ο κ. Σκλιάς με τους παρουσιαστές να ρωτούν τι σημαίνει αυτό που είπε.

Ο ίδιος επέλεξε να απαντήσει λέγοντας περί μεταβλητών ελέγχου και πως «είχαμε λάθος εικόνα για το Αριστερά και το Δεξιά». Και σαν να μην φτάνει αυτό, είπε επίσης πως «οδεύουμε σε αμερικανοποίηση της συμμετοχής» και επιχείρησε να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό: «Ενδεχομένως σώματα να φωτίζονται σε μία εκλογική αναμέτρηση και σώματα να φωτίζονται στην άλλη εκλογική αναμέτρηση».

«Δεν είναι λάθος η εκτίμησή μας στο εκλογικό σώμα αλλά η εκτίμησή μας ως προς το αριστερά-δεξιά», είπε.

«Εμείς δεν δείξαμε κλείσιμο της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις αλλά μία συγκεκριμένη ροή, από το 2,5% πριν από ένα μήνα και κλείσαμε μετά. Δηλαδή, θέλω να πω, συνολικά εκτιμούσαμε λάθος τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Όμως «βρήκαμε την πίστη στο Θεό» και «η πιθανότητα ψήφου του απαντώμενου δεν ήταν η ίδια».

Και ενώ ο κ. Σκλιάς μιλούσε οι παρουσιαστές ήταν όπως είναι φυσικό αμήχανοι, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί:

Copy link
Powered by Social Snap