Μπακογιάννης για αντιεξουσιαστές: Τον φόβο τον φοβίζεις

29/05/19 • 14:13 | UPD 29/05/19 • 15:23

Newsroom eleftherostypos.gr

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, οι αντιεξουσιαστές ήθελαν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα και «τους εξήγησα ότι απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία».

«Ο βρεγμένος της βροχή δεν τη φοβάται». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης το περιστατικό με αντιεξουσιαστές που του επιτέθηκαν φραστικά ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στα Άνω Πετράλωνα, ζητώντας του να φύγει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε τους αντιεξουσιαστές «Κουφοντινάκια» ενώ αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως τους κάλεσε να τους κεράσει κρασί για να συζητήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, οι αντιεξουσιαστές ήθελαν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα και «τους εξήγησα ότι απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία».

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να πει ένα τεράστιο ευχαριστώ στους παρόντες που τον υπερασπίστηκαν και ανέφερε ως παράδειγμα το περιστατικό όπου μια ηλικιωμένη κυρία με μια μαγκούρα τον καλησπέρισε, τον φίλησε και του είπε: «μην ακούς, συνέχισε εσύ». Όπως σημείωσε, «εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, πρέπει να φοβίσουμε τον φόβο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, οι ίδιοι που βανδαλίζουν την Αθήνα, είναι οι ίδιοι που διακινούν ναρκωτικά και κάνουν το παραεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Όπως δήλωσε, «αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, πρέπει η πόλη να είναι ασφαλής». Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε πως ο δήμαρχος δεν είναι σερίφης, ούτε υπουργός Δημόσιας Τάξης, όμως ο δήμος πρέπει να είναι κομμάτι της λύσης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι μια πόλη φωτεινή, καθαρή και τακτοποιημένη είναι φιλική στον πολίτη και εχθρική στην εγκληματικότητα. Σημείωσε δε, ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας. Πρόσθεσε ακόμα πως είναι πλεονέκτημα ο δήμος να μπορεί να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση.

Copy link
Powered by Social Snap