Άνδρες των ΜΑΤ δεν άφηναν βουλευτές του ΚΚΕ να μπουν στη Βουλή [βίντεο]

21/12/17 • 20:25 | UPD 21/12/17 • 20:25

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μαζί με άλλους βουλευτές επιχείρησαν να περάσουν τον φραγμό για να εισέλθουν από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Από μία «παρεξήγηση» στιγματίστηκε η διαδήλωση του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών έξω από τη Βουλή.

Όταν η πορεία έφθασε στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας είχε φραγμό από τα ΜΑΤ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μαζί με άλλους βουλευτές επιχείρησαν να περάσουν τον φραγμό για να εισέλθουν από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής αλλά εμποδίστηκαν αρχικά από τους άνδρες της αστυνομίας.

Μετά από αντιδικία ο κ. Κουτσούμπας και οι άλλοι βουλευτές πέρασαν τα ΜΑΤ και μπήκαν στη Βουλή.

Παφίλης: Προπηλάκισαν τον Κουτσούμπα

Τον προπηλακισμό από άνδρες των ΜΑΤ, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα έξω από τη Βουλή κατήγγειλε από το βήμα της ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

«Πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον προπηλακισμό εναντίον του γενικού γραμματέα κόμματος», τόνισε ο κ. Παφίλης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τα όρια

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των κορακιών, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα. Υλοποιώντας τις επιταγές τους για πλειστηριασμούς – πρώτης ακόμη κατοικίας – λαϊκών οικογενειών και βέβαια ποινικοποιώντας από σήμερα την δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία», μετά την πορεία του ΠΑΜΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας στη συνέχεια επισήμανε ότι «η κυβέρνηση θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει – εάν απόψε τολμήσουν και ψηφίσουν με την ονομαστική ψηφοφορία, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής πλειοψηφίας – αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα περάσει».

Καταλήγοντας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε: «Θα βρίσκουν τον λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπαχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στο δρόμο».

Βίντεο: newsbeast.gr

Copy link
Powered by Social Snap