Συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ με την παρουσία της Κεραμέως

04/12/17 • 19:38 | UPD 05/12/17 • 14:42

Την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου τίμησε η τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία άκουσε τους εκπροσώπους της ΔΑΠ.

Αλλαγές λαμβάνουν χώρα στη λειτουργία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατά το τελευταίο διάστημα και αυτό διότι πλέον οι συνεδριάσεις των οργάνων συνεδριάζουν τακτικά και «οι αποφάσεις δεν παίρνονται σε κλειστά γραφεία από τους λίγους, αλλά σε ανοιχτές συζητήσεις από τους πολλούς».

Μετά την ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ακολούθησε και η ΔΑΠ ΤΕΙ.  Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο και η Κεντρική Γραμματεία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν όλες οι απόψεις, έγινε διάλογος και πάρθηκαν αποφάσεις για το μέλλον της οργάνωσης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, στην ανάγκη το καταστατικό της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, τα όργανα να γίνουν ακόμα πιο δημοκρατικά και να υπάρχει αξιολόγηση και θητεία των στελεχών.

Ο γραμματέας της ΔΑΠ ΤΕΙ, Κώστας Στάσης, τόνισε: «Οι λογικές του παρελθόντος έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Όλοι μαζί χτίζουμε μια ΔΑΠ ανοιχτή, δημοκρατική και παρεμβατική στην οποία θα έχουν όλοι ρόλο, προτάσσοντας όμως πρώτα απ’ όλα το συμφέρον των Ελλήνων φοιτητών, της παράταξης και της πατρίδας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε το εγχείρημα της αναγέννησης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να πετύχει».

Την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου τίμησε με την παρουσία της η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, κα. Κεραμέως, η οποία άκουσε τους εκπροσώπους της ΔΑΠ απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ τόνισε τη σημασία που δίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τομέα της Παιδείας και ειδικότερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή με το άσυλο ανομίας στη χώρα μας και να δημιουργήσουμε το πλαίσιο εκείνο που θα απελευθερώσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας. Ελπίζουμε τέτοιες πρακτικές να συνεχιστούν και στο μέλλον.