Δεν προσφώνησαν τον υπουργό Αργοτικής Ανάπτυξης και αυτός σηκώθηκε και έφυγε

03/12/17 • 19:58 | UPD 03/12/17 • 19:58

Στιγμές έντασης με απρόοπτα στα εγκαίνια του μουσείου της «Αρέθουσας» το βράδυ του Σαββάτου (02-12-2017) στη πόλη της Χαλκίδας.

Στιγμές έντασης με απρόοπτα στα εγκαίνια του μουσείου  της «Αρέθουσας» το βράδυ του Σαββάτου (02-12-2017) στη πόλη της Χαλκίδας.

Αιτία η απόφαση των διοργανωτών και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, Π. Καλαμαρά, οι οποίοι ξέχασαν να προσφωνήσουν και να δώσουν το λόγο για χαιρετισμό, στον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησε.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο «γαλάζιος» Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε τα εξής σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Τα εγκαίνια τραυματιστηκαν από την αποχώρηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης επειδή δεν αναφέρθηκε στην σωστή σειρά ή δεν κλήθηκε να χαιρετίσει, σε μια ανθρώπινη παράλειψη που διορθώθηκε με συγγνώμη.

Ωστόσο έγινε αφορμή για επεισόδιο. Μόνο ντροπή και απέχθεια προκαλεί το γεγονός. Ταιριάζει σε μια παλαιοκομματικη Ελλάδα που οφείλουμε να εγκαταλειψουμε και σε νοοτροπία νεποτισμου που όλοι απεχθανομαστε. Έργα πολιτισμού δεν πρέπει να υπόκεινται ούτε σε προσωπικούς εγωισμούς ούτε σε κομματικές επιδιώξεις. Αλλιώς δεν θα ήταν «πολιτισμού»και δεν θα συμβολίζει την νέα Ελλάδα που όλοι ζητάμε».

Πηγή: eviazoom.gr