Βαρουφάκης: Η σύζυγός μου βιντεοσκοπούσε τηλεφωνικούς μου διαλόγους

05/10/17 • 14:05 | UPD 05/10/17 • 14:57

Σύμφωνα με το εισαγωγικό κεφάλαιο «Περί πηγών και αναφορών» του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη #ΕΤ #παραπολιτικα

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταγραφή των συνομιλιών Βαρουφάκη κατά την περίοδο που διαπραγματευόταν ως υπουργός Οικονομικών έπαιξε η σύζυγός του Δανάη. 

Σύμφωνα με το εισαγωγικό κεφάλαιο «Περί πηγών και αναφορών» του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι», που αποτελεί την ελληνική έκδοση του βιβλίου Adults in the Room,  προκύπτει ότι η κα. Στράτου βιντεοσκοπούσε τηλεφωνικούς διαλόγους που είχε ως υπουργός εκείνη την περίοδο:

Συγκεκριμένα αναφέρει: «σ’ ένα βιβλίο όπου τόσο πολλά εξαρτώνται από το ‘τι είπε ποιος σε ποιον και πότε’ κατέβαλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές), σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας και σε χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσα τον καιρό εκείνο μετά από συνομιλίες, συσκέψεις κτλ».

Τέλος, ο κ Βαρούφακης διευκρινίζει πως: «οι φημισμένες μου ηχογραφήσεις αφορούν μόνον επίσημες συνομιλίες με εκπροσώπους των δανειστών εκτός Ελλάδας – ποτέ συνομιλίες με συντρόφους, συναδέλφους ή άλλους Έλληνες συνδιαμορφωτές των γεγονότων».