Οι μοναχοί δεν ήθελαν τον Τσίπρα! Το παρασκήνιο πίσω από την ματαίωση της επίσκεψης στο Άγιο Όρος

29/09/17 • 17:02 | UPD 29/09/17 • 18:31

Οι μοναχοί διεμήνυσαν στον Τσίπρα ότι μπορεί να πάει στο Άγιο Όρος ως απλός επισκέπτης αλλά όχι ως Πρωθυπουργός #Τσίπρας

Μπορεί επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας να ματαίωσε το ταξίδι του στην Αθωνική Πολιτεία λόγω βεβαρημένου προγράμματος, αλλά φαίνεται πως το παρασκήνιο είναι… πλούσιο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις, αυτό που οδήγησε στην ματαίωση της επίσκεψης ήταν η δυσαρέσκεια της αθωνικής κοινότητας που διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι μπορεί να πάει στο Άγιο Όρος ως απλός επισκέπτης αλλά όχι ως πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αιτία ήταν πως οι μοναχοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα αιτήματα τους αλλά και στο ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει άθεος.

Πάντως, όταν το 2014 ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε γίνει επισήμως δεκτός από την αθωνική κοινότητα ενώ είχε γίνει δεκτή και η παράκληση του να μείνει μόνος με την εικόνα του «Αξιον Εστί», κάτι που έγινε για 15 λεπτά.