Ο Ντάισελμπλουμ στηρίζει τους μνημονιακούς υπουργούς: Είναι άδικο να μην τους έχετε φωτογραφίες

25/09/17 • 17:52 | UPD 25/09/17 • 18:35

Όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τι είχε πει τότε στον Γιάνη Βαρουφάκη και εκείνος αντέδρασε με το «ουαου» ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε «δεν σας λέω. Αν γράψω βιβλίο, σας υπόσχομαι θα το γράψω εκεί» #Ντάισελμπλουμ #Τσακαλώτος #Βαρουφάκης

Κάτι που κανείς δεν περίμενε να ακούσει… ξεστόμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ που φαίνεται ότι δεν θα ξεχάσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο Υπουργείο τον υποδέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στην αίθουσα των συναντήσεων του εξήγησε ότι έχουν σταματήσει να μπαίνουν στον τοίχο φωτογραφίες των υπουργών Οικονομικών από την εποχή των Μνημονίων και πως η τελευταία φωτογραφία ήταν του κ. Παπαθανασιου.

«Δεν θα δείτε ούτε τον Παπακωνσταντίνου, ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τον Βαρουφάκη» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο Ντάισελμπλουμ γύρισε, κοίταξε τις φωτογραφίες των πρώην Υπουργών και απάντησε: «Αυτό είναι τόσο άδικο, γιατί οι υπουργοί μετά το 2010 έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι αυτό είναι πάρα πολύ άδικο γιατί οι μετέπειτα υπουργοί είναι αυτοί που έκαναν την πιο σκληρή δουλειά.

Πρόσθεσε «μου φέρνει μνήμες αυτή η αίθουσα», ενώ όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τι είχε πει τότε στον Γιάνη Βαρουφάκη και εκείνος αντέδρασε με το «ουαου» ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε «δεν σας λέω. Αν γράψω βιβλίο, σας υπόσχομαι θα το γράψω εκεί».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως έχει επανέλθει η προοπτική και η εμπιστοσύνη. «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον έως το τέλος του έτους να κλείσει η αξιολόγηση και αυτό είναι εφικτό. Θα πρέπει όμως να είναι καθαρή έξοδος».

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «στόχος είναι η καθαρή έξοδος. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και προβλήματα αλλά θα τα ξεπεράσουμε όπως κάθε φορά». Παράλληλα είπε πως το 2017 θα υπάρξει υπερπόδοση, το  2018 «κάπου δεν θα πάμε καλά, κάπου υπεραπόδοση».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όταν τον ρώτησαν αν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2019 είπε πως όλα πάνε καλά, ενώ αναφορικά με όσα ακούγονται για εποπτεία μετά το μνημόνιο είπε πως «στο τέλος κάθε προγράμματος υπάρχει επιτήρηση».