Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνάει το δάχτυλο».
«Ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να υποδυθεί για τον εαυτό του τον διαπρύσιο κήνσορα της ηθικής. Σηκώνει το δάχτυλο, υβρίζει τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, εμένα με βρίζουν ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Τσουκαλάς κάθε μέρα. Μιλάμε για εμμονή. Θέλεις κ. Ανδρουλάκη να υποδυθεί το ρόλο του πιο αδιάφθορου, του πιο ηθικού, του πιο άμεμπτου. Για να υποδυθείς αυτό το ρόλο είναι να είσαι αδιάφθορας και πανλευκος. Ο αδιάφθορος κ. Ανδρουλάκης μπήκε σε αυτή την εβδομάδα ανακοινώνοντας στον ελληνικό λαό ότι είχε έναν ξεχασιάρη λογιστή που ξέχασε να του δηλώσει 1 εκατ. ευρώ που είχε σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Δεν είπα ότι είναι αδήλωτα ούτε παράνομα. Ήταν νομιμότατα και δηλωμένα στο προηγούμενο Πόθεν Έσχες. Τυπικά όμως έχει καταθέσει ψευδές Πόθεν Έσχες και πρέπει να του ασκηθεί δίωξη για κακούργημα, στο οποίο θα αθωωθεί εάν κριθεί ότι πράγματι δεν υπήρχε δόλος.
Γιατί το ανέδειξα αυτό; Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προανακριτική για τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στο κακούργημα που διέπραξαν 39 κτηνοτρόφοι των Σερρών οι οποίοι έπαιρναν αγροτικές επιδοτήσεις, συνέχισαν να τις παίρνουν αλλά το 2021 από λάθος του λογιστή του έχασαν την προθεσμία. […] Δεν μπορεί κ. Ανδρουλάκη εάν χάνει την προθεσμία ο δικός σου λογιστής να είναι Κυριακή και αν το χάσει ο λογιστής του κτηνοτρόφου να μπει φυλακή αυτός και ο υπουργός. Άρα είσαι υποκριτής και ψεύτης» ανέφερε αρχικά.
«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι από μία οικογένεια γνωστή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πασόκοι πολύ χοντρά μέσα στο κόμμα, έφτασε ο γιος τους να γίνει πρόεδρος. Καταφέρνει να πετύχει το Κτηματολόγιο το 2009 να νοικιάσει το κτίριο της οικογένειας Ανδρουλάκη – από το 2011 πέρασε με γονική παροχή στον Νίκο Ανδρουλάκη – μία εβδομάδα πριν το πρώτο μνημόνιο. Την ώρα που όλοι οι άλλοι Έλληνες μπαίναμε σε μία δεκαετία πόνου, ένας τουλάχιστον στην Ελλάδα πέρασε καλά ο οποίος λόγω του μεγάλου αυτού του νόμιμου συμβολαίου που πήρε κατάφερε να πάρει ένα υψηλό ενοίκιο να αποθησαυρίσει 1 εκατ. ευρώ και να περάσει τη δεκαετία των μνημονίων ζάχαρη. Αφού μάζεψε το 1,2 εκατ. ευρώ έβαλαν και το ελληνικό δημόσιο να κάνει ανακαίνιση του κτιρίου.
Αυτός είναι ο διαπρύσιος κήνσορας της ηθικής που θα μας κουνήσει και το δάχτυλο; Δηλαδή κυνηγάμε τον αγρότη στις Σέρρες γιατί ο λογιστής του έκανε λάθος και ο Ανδρουλάκης μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνάει και το δάχτυλο; Καταλαβαίνετε ότι η εποχή που θα ξαναμπεί σε αυτή τη Βουλή και θα κουνήσει το δάχτυλο ως ο μεγάλος και πάνλευκος Κικέρων της ηθικής έχει πάει περίπατο» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Γεωργιάδης για Ανδρουλάκη: Λίγες μέρες πριν το πρώτο μνημόνιο νοίκιασε ακίνητο στο Δημόσιο και έκτοτε έχει λάβει 1,2 εκατ. – Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ
Νωρίτερα, με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «κήνσορας ηθικής», επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το Κτηματολόγιο νοίκιασε ακίνητο που ανήκε αρχικά στον πατέρα του και στη συνέχεια στον ίδιο, το οποίο ανακαινίστηκε με δημόσια δαπάνη και από το οποίο, όπως υποστηρίζει, το Δημόσιο έχει καταβάλει συνολικά περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα πόθεν έσχες, κάνοντας λόγο για καταθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε τράπεζες του εξωτερικού, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ηθικά ζητήματα, ακόμη κι αν είναι τυπικά νόμιμα. Κλείνοντας την ανάρτησή του, κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη «να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη» πριν ασκεί κριτική.
Σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο υπουργός επανέλαβε ότι η υπόθεση αφορά διαγωνισμούς και μισθώσεις του 2010, κάνοντας λόγο για υπερβολικό ενοίκιο, ανακαινίσεις με δημόσιο χρήμα και μακροχρόνια ωφέλεια για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ζητώντας να «πέσουν οι τόνοι».
Η ανάρτηση
«Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να κατηγορεί τους πάντες και να κουνά το δάχτυλο ως ο διαπρύσιος κήνσωρ της ηθικής, αλλά πλέον αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει. Λίγες μέρες πριν το Καστελλόριζο και το πρώτο μνημόνιο, το τότε Κτηματολόγιο υπό την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ενώ ο ίδιος ήταν ήδη υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, νοίκιασε με ένα υπέρογκο ενοίκιο το ακίνητο του, του το ανακαίνισε με κρατικά χρήματα και του έχει πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο ως σήμερα 1.200.000 €… και κρατά και τα χρήματα του αυτά σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως μάθαμε πλέον άπαντες…. Είναι όλα αυτά νόμιμα; Μάλλον. Είναι όμως και ηθικά; Σίγουρα όχι! Πριν κατηγορήσετε ξανά τους άλλους ας δείτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη, κύριε πρόεδρε».
Ο @androulakisnick μπορεί να κατηγορεί τους πάντες και να κουνά το δάχτυλο ως ο διαπρύσιος κήνσωρ της ηθικής αλλά πλέον αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει. Λίγες μέρες πριν το Καστελλόριζο και το πρώτο Μνημόνιο το τότε Κτηματολόγιο υπό την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 14, 2026
Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ απάντησε με ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «επαγγελματία λασπολόγο» και απορρίπτοντας πλήρως τους ισχυρισμούς.
Το κόμμα υποστηρίζει ότι η μίσθωση του ακινήτου έγινε μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών ήδη από το 2004 και το 2010, με πολλαπλές προσφορές και σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ διευκρινίζει ότι οι όποιες εργασίες στο κτίριο έγιναν από τον εκάστοτε μισθωτή για λειτουργικές ανάγκες και δεν υπήρξε οικονομικό όφελος του κ. Ανδρουλάκη.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι χρήματα μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι οι σχετικοί λογαριασμοί δηλώνονται κανονικά στο πλαίσιο της θεσμικής του ιδιότητας και των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Ο επαγγελματίας λασπολόγος σε εντεταλμένη υπηρεσία, Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρεί να βουτήξει στον βούρκο την πολιτική ζωή για να διασώσει μια κυβέρνηση βυθισμένη στη διαφθορά.
Καμία έκπληξη. Μόνο που η συκοφαντία και η πολιτική αλητεία έχουν κοντά πόδια.
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, κ. Γεωργιάδη, και θα το πιείτε αργά και βασανιστικά το πικρό ποτήρι.
Α. Το ακίνητο της οικογένειας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , στο οποίο αναφέρεται, ενοικιάστηκε το 2004 στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού με 10 προσφορές.
Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου το παρέδωσε για χρήση στην Αστυνομία.
Το 2010 ενοικιάστηκε από το Κτηματολόγιο κατόπιν νέου διαγωνισμού με 8 προσφορές. Όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες, κάθε μισθωτής έχει το δικαίωμα να διαμορφώσει το μισθωμένο ακίνητο για να είναι συμβατό με τις λειτουργικές του ανάγκες αναλαμβάνοντας το κόστος. Στην προκειμένη περίπτωση, το Κτηματολόγιο ανακαίνισε ακόμη και αίθουσες που χρησιμοποιούνταν από την Αστυνομία ως χώροι προσωρινής κράτησης. Ουδέποτε πήρε ο κ. Ανδρουλάκης ένα ευρώ από το δημόσιο για ανακαίνιση. Μάλιστα εφαρμόστηκε ο σχετικός μνημονιακός νόμος για μείωση του μισθώματος.
Το 2022 έγινε σύμβαση ανανέωσης και το 2024 παράταση μισθώματος, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και τα δύο!
Όλα λοιπόν, κύριε Γεωργιάδη, απόλυτα νόμιμα και διαφανή!
Μια κυβέρνηση που είναι συνώνυμη με τη διαφθορά όπως βοά η ελληνική κοινωνία, που υπηρετεί τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια, που στελέχη της ελέγχονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για παράνομες ενέργειες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, που έκανε κανονικότητα τους στημένους διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις, εγκαλεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για απολύτως νόμιμους και διαφανείς διαγωνισμούς με πλειάδα προσφορών και επί διαφόρων κυβερνήσεων -ακόμη και της δικής τους.
Β. Ο τυχοδιώκτης συκοφάντης εγκαλεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό». Ουδέν ψευδέστερο. Ούτε ένα ευρώ δεν έφυγε στο εξωτερικό. Οι λογαριασμοί του κ. Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες άνοιξαν στο πλαίσιο της θητείας του στην Ευρωβουλή.
Είναι δηλωμένοι επί μία δεκαετία ανελλιπώς και η κίνηση τους δημοσιευμένη σε σειρά δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Ανδρουλάκη.
Και τολμά ο κ. Γεωργιάδης με χυδαιότητες και ψέματα να κατηγορήσει τον κ. Ανδρουλάκη για «αδήλωτα χρήματα»;
Ο κ. Γεωργιάδης, που ως Υπουργός Επενδύσεων τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και το Predator αλλά δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ρίξει φως στην υπόθεση και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, εκτελεί το συμβόλαιο πολιτικής δολοφονίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Στον βούρκο της διαφθοράς και της πολιτικής ανυποληψίας θα μείνετε μόνοι. Δεν είστε σε θέση, να λερώσετε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε ο συκοφάντης και τα φερέφωνά του να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τα ψευδή τους.
Το δημοσίευμα
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του mononews, η υπόθεση ξεκινά το 2009 όταν αποφασίζεται κατόπιν διαγωνισμού η μίσθωση κτηρίου 773 τ.μ. για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε κτήριο στη θέση «Τρυπητή» της συνοικίας Κατσαμπά και επί της οδού Μετεώρων, που αποτελείται από υπόγειο 257 τ.μ., ισόγειο 257 τ.μ., πρώτο όροφο 257 τ.μ. που ανήκει στον πατέρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μαρίνο Ανδρουλάκη και γνωστό στέλεχος του κόμματος, καθώς και στη μητέρα του.
Το μίσθωμα που συμφωνείται είναι 10.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή στα 12,9 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με τη σύμβαση μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων πλευρών να υπογράφεται στις 20 Απριλίου 2010 – 16 ημέρες πριν την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο και ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- από τους Μαρίνο Ανδρουλάκη, Καλλιόπη Ανδρουλάκη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε. κύριο Λ.Α.
Κατά το δημοσίευμα είχε κατατεθεί προσφορά στον εν λόγω μειοδοτικό διαγωνισμό και για υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους, συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. με μηνιαίο μίσθωμα 7.500 ευρώ.
Όπως αναφέρεται, το 2011 το ακίνητο πέρασε στον Νίκο Ανδρουλάκη μέσω γονικής παροχής και το 2013 ολοκληρώθηκε η πλήρης μεταβίβαση με παραίτηση του πατέρα του από την επικαρπία. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε ο άμεσος ωφελούμενος της σύμβασης. Και από το 2022 εμφανίζεται πλέον προσωπικά ως αντισυμβαλλόμενος με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ είναι ήδη αρχηγός κόμματος.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται, επίσης, ότι το Δημόσιο προχώρησε και σε εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου καθώς, όπως αναφέρεται στη σύμβαση, «η οικοδομή βρίσκεται σε καλή κατάσταση και διαθέτει ανελκυστήρα… Οι εκμισθωτές παρέχουν από σήμερα την άδεια στην μισθώτρια να προβεί σε κάθε επιπλέον μη συμφωνημένη προσθήκη ή βελτίωση, η οποία θα βαρύνει αποκλειστικά τη μισθώτρια».
Ειδήσεις Σήμερα
- Γεραπετρίτης: «Οποιαδήποτε μονομερής δραστηριότητα είναι καταδικασμένη να αποτύχει»
- Μητσοτάκης: Άξιος της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων ο ελληνικός λαός – Η Ευρώπη να αποκαταστήσει την ικανότητά της να είναι ανταγωνιστική
- Μερτς σε Μητσοτάκη: «Συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό – Η χώρα στέκεται πλέον στις δικές της δυνάμεις»

