Αθήνα Καιρός

Μητσοτάκης σε αλιείς στη Χαλκιδική: «Θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα» – Σε δύο επίπεδα η στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης

eleftherostypos.gr
Επιμέλεια
3 λεπτά
Μητσοτάκης σε αλιείς στη Χαλκιδική: «Θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα» – Σε δύο επίπεδα η στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης
Μητσοτάκης σε αλιείς στη Χαλκιδική: «Ο κλάδος αξίζει στήριξης» - Σε δύο επίπεδα η στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους αλιέων κατά την παρουσία του στην Αρναία Χαλκιδικής, συνοδευόμενος από τον υπουργό υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά.

αλιείς είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί για να διαμαρτυρηθούν.  «Δεν έχετε μπροστά σας επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους», είπε ένας εκ των αλιέων και ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Αναγνωρίζω την πολύ σημαντική δουλειά που κάνετε. Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε. Έχω ασχοληθεί με το θέμα προσωπικά. Αναγνωρίζουμε ότι ο κλάδος αξίζει στήριξης. Θα δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε. Θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα».


Στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κατοίκους της Αρναίας στη Χαλκιδική όπου πραγματοποιεί περιοδεία ανέφερε: «Θα υπάρξει στήριξη στο πετρέλαιο θέρμανσης σε δύο επίπεδα. Και παρέμβαση στην τιμή της αντλίας αλλά και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης έτσι ώστε να ωφελούνται αυτοί που το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Και πρόσθεσε: «Δηλαδή οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας που εκ των πραγμάτων θερμαίνουν τα σπίτια τους περισσότερο από τους συμπολίτες μου στην Κρήτη» εξήγησε ο πρωθυπουργός ο οποίος σημείωσε πως «δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, δεν θα μπορούσαμε να δαπανήσουμε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε μέτρα στήριξης της κοινωνίας αν δεν είχαμε βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά».


«Σταθερότητα δε σημαίνει στασιμότητα»

Παράλληλα, ζήτησε «να ανανεώσουμε αυτή τη συμφωνία αλήθειας που για πρώτη φορά συνάψαμε το 2019, την επικαιροποιήσαμε το 2023 στις διπλές εκλογές και είμαι σίγουρος ότι και στις εκλογές του 2027 οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα εμπιστευτούν την Ν.Δ. ως δύναμη σταθερότητας σε έναν ταραγμένο κόσμο, αλλά και ως δύναμη προόδου».

«Σταθερότητα δε σημαίνει στασιμότητα, σημαίνει ότι είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε μεγάλες τολμηρές μεταρρυθμίσεις και μερικές φορές μας ρωτούν οι πολίτες, μα γιατί θέλετε αυτοδυναμία, μήπως ακούγεται αλαζονικό αυτό; Η απάντηση που δίνω είναι ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παίρνουμε γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις με απόλυτη λογοδοσία. Στέκομαι στην λογοδοσία και θέλω να σας ζητήσω να δείτε αυτά που είχαμε πει ότι θα κάνουμε το 2023 και αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε».

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη συνέχεια στις Σκουριές, προκειμένου να παραστεί και να απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του νέου μεταλλείου χαλκού και χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]