Αθήνα Καιρός

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον ΟΗΕ για επενδύσεις και τουρκική προκλητικότητα

5 λεπτά
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον ΟΗΕ για επενδύσεις και τουρκική προκλητικότητα

Η προβολή του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Νέα Υόρκη, για την οποία θα αναχωρήσει αύριο προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 77ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση, ενώ στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να αναφερθεί και σε κλειστό πρωινό εργασίας που θα έχει στο Council of Foreign Relations, όπου θα παρουσιάσει και τις θέσεις της χώρας για σειρά ζητημάτων με αιχμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις συμμαχίες της και το ρόλο της στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην περιοχή.

Στην ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ την Παρασκευή, αναμένεται να αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα και στις απαράδεκτες αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας σε μια συγκυρία που η Δύση έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στον απόηχο και της απόφασης των ΗΠΑ για πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τις επαφές στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στο ρόλο της χώρας μας ως στρατηγικού κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, σε μια συγκυρία που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να έχει διμερείς συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β’, και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ-Μένφι.

Επαφές

Στο πεδίο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει, στο πλαίσιο συνάντησης με επενδυτές στα γραφεία της Bank of America, εκπροσώπους hedge funds, τραπεζών, ασφαλιστικών οργανισμών και πολυεθνικών εταιριών, για την πρόοδο και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει επίσης σε γεύμα που θα παραθέσουν ομογενειακές οργανώσεις, θα έχει συναντήσεις με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το ground zero.

Σε συναντήσεις του πρωθυπουργού θα συμμετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, που αναμένεται να έχει από σήμερα ως και την Παρασκευή σειρά διμερών και πολυμερών επαφών, ενώ θα εκπροσωπήσει αύριο την Ελλάδα στην έναρξη των εργασιών της Γ.Σ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]