Λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα, ο Γιώργος Καραμέρος ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.Α.Σ.) του Αλέξη Τσίπρα.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε ότι εγγράφεται στο νέο πολιτικό φορέα ως απλό μέλος, τονίζοντας ότι η επιλογή του δεν συνδέεται με κάποια επιδίωξη αξιώματος, αλλά με τη συμμετοχή του στη συλλογική προσπάθεια.
Η ανάρτηση του Γιώργου Καραμέρου
Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Καραμέρος έγραψε:
«Σήμερα εγγράφομαι ως απλό μέλος στην ΕΛ.Α.Σ, την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη. Με τον Αλέξη Τσίπρα για την Ελλάδα, το Δίκιο, τη Δημοκρατία. Ταξιδεύουμε πολλοί. Όχι στην πρώτη θέση στο κατάστρωμα, όπως πάντα ήμασταν. Όχι για μια θέση αλλά για το ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα το κάνουμε μαζί».




















