Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 24 και 25 Απριλίου, αμέσως μετά την ενδιάμεση Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στην Κύπρο.
Οι ημερομηνίες γνωστοποιήθηκαν αρχικά από το Ελιζέ και στη συνέχεια σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο η Ελληνογαλλική Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης
Κεντρικό σημείο αναφοράς στη συγκεκριμένη επίσκεψη, θα αποτελέσει η ανανέωση της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Άμυνα και την Ασφάλεια, η οποία είχε υπογραφεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2021 ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Εμανουέλ Μακρόν, στην τότε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Ελιζέ.
Στο μενού επίσης των συζητήσεων που θα έχουν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος Ελλάδας και Γαλλίας, η ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και ο κοινός βηματισμός της Αθήνας και του Παρισιού προς μια πιο ισχυρή και αυτόνομη ευρωπαϊκή άμυνα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει σαφώς τον χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη»
- Μυλωνάκης: Πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος μου – Tο ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο
- Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει περαιτέρω τους πολίτες αν χρειαστεί – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και Λαζαρίδη