Ο ίδιος έκανε λόγο για «παρεξήγηση», αρνήθηκε κάθε παράνομη πράξη και υποστήριξε ότι «όλες οι πληρωμές έγιναν νόμιμα». Ωστόσο, από την εξέτασή του προέκυψε πως οι αγρότες συχνά ενημερώνονταν πριν πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι. «Έχετε ξανακούσει εφοριακό να προειδοποιεί τον ελεγχόμενο δύο μέρες πριν;» τον ρώτησε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, παρουσιάζοντας και αποσπάσματα διαλόγων που τεκμηριώνουν την προειδοποίηση για επικείμενους ελέγχους. Ο κ. Μπαμπασίδης επικαλέστηκε τη νομοθεσία, εξηγώντας ότι «οι υπάλληλοι οφείλουν να ενημερώνουν, είτε πρόκειται για τακτικό είτε για έκτακτο έλεγχο».
Εντύπωση προκάλεσε και η απάντησή του σε διάλογο με τον Γιώργο Ξυλούρη, γνωστό ως «Φραπέ», στον οποίο, σύμφωνα με την κ. Αποστολάκη, εμφανίζεται να τον καθησυχάζει. Ο κ. Μπαμπασίδης δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι επρόκειτο για «κατευνασμό των πνευμάτων». Παράλληλα, αρνήθηκε ότι επιχείρησε την απομάκρυνση ευρωπαίων εισαγγελέων και ανέφερε πως παρέλαβε 16.500 μπλοκαρισμένα ΑΦΜ, κυρίως για βοσκοτόπια, ενώ επεσήμανε ότι η μέτρηση των ζώων αποτελεί αρμοδιότητα των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΕΣ.
Στη συνέχεια άφησε αιχμές κατά της Παρασκευής Τυχεροπούλου, με αφορμή την υπόθεση του κλειδωμένου ερμαρίου που διατηρούσε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως είπε, «κανένα ερμάριο δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο στον Οργανισμό», αποκαλύπτοντας ότι μέσα σε αυτό βρέθηκαν 13 ιεραρχικές προσφυγές, εκ των οποίων αρκετές θεωρήθηκαν μη νόμιμες. Τα έγγραφα, όπως σημείωσε, διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Ειδήσεις Σήμερα
- Η ΑΑΔΕ ξεσκέπασε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίας – Κατάσχεση 17 κοντέινερ με λαθραία ρούχα και παπούτσια
- Ο Ερντογάν ακύρωσε και το ραντεβού με τη Μελόνι στη Νέα Υόρκη
- Αμπάς στον ΟΗΕ: Η Χαμάς δεν θα έχει κανένα ρόλο στη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τον πόλεμο
- Κάρλα Μπρούνι: Η γυναίκα που δεν φεύγει από το πλευρό του Σαρκοζί ούτε στα δύσκολα