Η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου θα τελεστεί το Σάββατο (23/08) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και κάτοικοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ψηλό», όπως ήταν το προσωνύμιό του. Αναμένεται να είναι παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 10 το πρωί.
Με μήνυμά της η οικογένειά του ανάφερε: «Αντί στεφάνων όσοι το επιθυμούν θα θέλαμε να ενισχύσουν κοινωνικούς φορείς και φιλανθρωπικά ιδρύματα στη μνήμη του Απόστολου Βεσυρόπουλου που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας. Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια».
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Για μία ώρα πάλευαν να τον σώσουν χωρίς αποτέλεσμα
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος πέθανε καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν σε παραλία στη Σιθωνία Χαλκιδικής, το μεσημέρι της Πέμπτης. O Απόστολος Βεσυρόπουλος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε, με το ΕΚΑΒ να έρχεται άμεσα στο σημείο. Στο ασθενοφόρο επιχείρησαν για να τον επαναφέρουν διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και στην πορεία, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αγίου Νικολάου .
Επί μια ώρα προσπαθούσαν οι διασώστες να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς όμως να το καταφέρουν επισημαίνει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Το υπουργείο Υγείας σημειώνει επίσης ότι το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στην Καλογριά της Χαλκιδικής παρά το δύσβατο της περιοχής (σε 21 λεπτά από τη στιγμή που ενημερώθηκε) και επισήμανε ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες για ΚΑΡΠΑ είχαν ξεκινήσει πριν την άφιξη του ασθενοφόρου από διασώστη του ΕΚΑΒ που ήταν εκτός υπηρεσίας στην περιοχή και έναν γιατρό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στις 12:42 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για ανακοπή στην ακτή Καλογριάς στην Χαλκιδική. Άμεσα διαβιβάστηκε η κλήση σε μοτοσυκλέτα ταχείας ανταπόκρισης και σε ασθενοφόρο. Παρόλο το δύσβατο της περιοχής, το ασθενοφόρο και η μοτοσικλέτα αφίχθησαν στις 13:03. Στο σημείο βρισκόταν διασώστης του ΕΚΑΒ εκτός υπηρεσίας και ένας ιατρός που είχαν ξεκινήσει άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς ανταπόκριση, η οποία και συνεχίστηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, με όλα τα τεχνικά μέσα, επίσης χωρίς ανταπόκριση. Η παραλαβή του περιστατικού έγινε στις 13:48 και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, στο οποίο και αφίχθηκε στις 14:19. Στο ΚΥ Αγίου Νικολάου διαπιστώθηκε ο θάνατος του».
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Το βιογραφικό του
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (Βέροια, 29 Μαΐου 1966) ήταν Έλληνας πολιτικός, βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία.
Γεννήθηκε το 1966 στη Βέροια και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του AΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα Λογιστικής), και έκανε το μεταπτυχιακό του στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Εργάστηκε ως εφοριακός στη Βέροια και από το 2004 έως και το 2008 διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας. Επίσης, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Ημαθίας, αρμόδιος για τις διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή. Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.
Εξελέγη βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Το 2019, επανεξελέγη, πρώτος, βουλευτής Ημαθίας. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη 2019 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Στις εκλογές του Μαΐου του 2023 εξελέγη πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, βουλευτής Ημαθίας.
Ήταν έγγαμος και είχε δύο παιδιά.

