Breaking News

Σε μία ευθεία παρέμβαση στην πολιτική σκηνή της χώρας προχώρησε χθες ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης προκαλώντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων. Με συνέντευξή του στο protothema.gr επιτέθηκε στη Ν.Δ. και τον αρχηγό της ενώ στάθηκε ανοικτά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας προέβλεψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να αποκτήσει εφημερίδα με μεγάλη κυκλοφορία και σταθμό με υψηλή τηλεθέαση. Η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν άμεση και σκληρή καθώς έκανε λόγο για «διαπλεκόμενους ολιγάρχες» ενώ πρόσθεσε ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις κυβερνήσεις είναι οι πολίτες.

Ο κ. Σαββίδης στήριξε τον πολιτικό που τον γλίτωσε από καταβολή των 38 εκατομμυρίων ευρώ και με οργή επιτέθηκε σε όλους τους υπόλοιπους. Στη συνέντευξή του έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον… Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν είναι υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα και αν θα τον ψήφιζε, απάντησε: «Σήμερα ναι. 100%. Οταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Οταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω»! Συνεχίζοντας τα εγκώμια στον πρωθυπουργό, απευθύνθηκε στους πολίτες από τους οποίους ζήτησε να κρατηθούν από τον Τσίπρα αποκαλώντας τον «προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος»! Αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού στο ζήτημα της ΣΕΚΑΠ εκτίμησε ότι «ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής» και πρόσθεσε ότι «σήμερα όλοι οι επενδυτές, μεγάλοι και μικροί, λένε ευχαριστώ στον κ. Τσίπρα», τοποθέτηση που εκλαμβάνεται ως λογική, καθώς η κυβέρνηση του διέγραψε 38 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε μόνο κακό λόγο να πει. Σύμφωνα με τον ίδιο επέδειξε «πλήρη έλλειψη σεβασμού στη Βουλή κι απουσία πραγματικής επιθυμίας να μιλήσει επί της ουσίας». Μάλιστα, με πολύ υποτιμητικό τρόπο αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. με τη φράση: «Αυτός ο… κύριος»! Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τον χαρακτήρισε «μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας», διατύπωση που τη διόρθωσε με τη φράση «υποτιθέμενο πρωθυπουργό», για να προσθέσει αμέσως μετά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός! Από την κριτική προς τη Ν.Δ. «γλίτωσε» ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίον ο ομογενής επιχειρηματίας θεωρεί «φίλο» του. Αντίθετα, άφησε πολλές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που έγινε η αγορά της ΣΕΚΑΠ λέγοντας χαρακτηριστικά πως μου μεταβίβασε τον δικό του πονοκέφαλο.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις, ξεκαθάρισε πως θα αποκτήσει μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, ίσως και εντός του Μαΐου. Επίσης, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει «ΤΑ ΝΕΑ» ή το «ΕΘΝΟΣ». Βέβαια, έδωσε μία… δημοκρατική πρόγευση για το πώς σκοπεύει να διοικήσει μεγάλα ΜΜΕ τη στιγμή που θα έχει και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Αν ήσασταν υπάλληλος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα οποία εγώ έχω κάποια επιρροή ή κάποιο συμφέρον, η διαδικασία είναι απλή: εγώ θα δηλώνω τη στρατηγική», είπε απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός θα αποφασίζει για τη γραμμή των ΜΜΕ που θα έχει στη κατοχή του!

Η αντίδραση της Ν.Δ.

«Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες», σχολίασε η Ν.Δ. «Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Δεν είναι στοιχείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή. Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού, τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων», ανέφερε το κόμμα με ανακοίνωσή του.

Το Ποτάμι

«Ο κ. Σαββίδης μάς επιβεβαιώνει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι με αφορμή τη συνέντευξη του ομογενούς επιχειρηματία. «Το δούναι και λαβείν ανάμεσα σε αυτόν και τον κ. Τσίπρα παραδέχεται o ολιγάρχης κ. Σαββίδης. Τρεις μόλις μέρες μετά την αποκάλυψή μας ότι οι ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο γίνονται για να τον διευκολύνουν να αγοράσει ΜΜΕ και να τα θέσει στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Σαββίδης σε μια συνέντευξη-ποταμό παραδέχεται:

-Την απεριόριστη στήριξή του στον κ. Τσίπρα.

-Την εμπλοκή του στα μικροπολιτικά παιγνίδια.

-Την πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κανάλι και εφημερίδες.

Η παρέμβαση ενός επιχειρηματία στα πολιτικά πράγματα δεν είναι κάτι ασύνηθες στη χώρα μας. Τώρα όμως γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Με φανερά τα ανταλλάγματα. Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σαββίδης βλέπει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον Ελληνα Πούτιν μαρτυρά τι ονειρεύονται κάποιοι για το μέλλον της Ελλάδας και τι απεργάζονται κάποια επιτελεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Tweet Λοβέρδου

«Σαββίδης αποθεώνει Τσίπρα. Η διαπλοκή στην αποθέωσή της. Ας του φτιάξουν κ θεωρείο-σουίτα στη Βουλή να τους χειροκροτά», ήταν το καυστικό tweet του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

• Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος.

• Οταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Οταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω.

• Στο θέμα της ΣΕΚΑΠ (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής.

• Είμαι απόλυτα βέβαιος πως όλοι οι επενδυτές, μεγάλοι και μικροί, λένε ευχαριστώ στον κ. Τσίπρα.

• (σ.σ. αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη): «μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδος» – του υποτιθέμενου πρωθυπουργού θα έλεγα, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του.

• Αυτός ο… κύριος (σ.σ. αναφέρεται στον Κ. Μητσοτάκη) όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω.

• Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού στη Βουλή κι απουσία πραγματικής επιθυμίας να μιλήσει επί της ουσίας.

• Ο Σαμαράς πούλησε τον πονοκέφαλο του.

• Θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Οσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο.

• Αν ήσασταν υπάλληλος στα ΜΜΕ στα οποία εγώ έχω κάποια επιρροή ή κάποιο συμφέρον, η διαδικασία είναι απλή: εγώ θα δηλώνω τη στρατηγική.

ΆΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
aaggelidis@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap