Η Εξεταστική έφερε «τρικυμίες» στη ΝΔ

Όλο το παρασκήνιο της καρατόμησης Παπακώστα από τον Μητσοτάκη για τον Άδωνι

18/04/17 • 17:01 | UPD 18/04/17 • 17:05

Διαφορετικές οπτικές αναδείχτηκαν στην Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την Εξεταστική για την Υγεία. Η Κατερίνα Παπακώστα πήρε θέση εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποφάσισε να απομακρύνει από την Εξεταστική και τους δύο.

Όλα ξεκίνησαν με την συνέντευξη του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην Real News. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η Εξεταστική για την Υγεία συγκροτήθηκε με σκοπό την προσωπική σπίλωση του ιδίου, όπως επίσης και των κ.κ. Μάκη Βορίδη και Ανδρέα Λοβέρδου.

Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της κ. Κατερίνας Παπακώστα η οποία έγραψε στο Facebook:

«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του …επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο …έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».

Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα

Την αντικατάσταση της Κατερίνα Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ από τον Ιάσωνα Φωτήλα αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κ. Παπακώστα σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Μητσοτάκη είπε πως παραμένει στην διάθεση του κόμματος.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντικατασταθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα, η κυρία Παπακώστα έγραψε στα social media:

«Σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από την θέση της αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας δηλώνω πως είμαι πάντοτε στη διάθεσή του,τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι. Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της ΝΔ  από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις. Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων. Και την  οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ Ιάσονα Φωτήλα».