ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΕ ΣΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Τα μυστήρια της Καραϊβικής και όλες οι συναντήσεις του Νίκου Παππά

09/04/17 • 18:19 | UPD 09/04/17 • 18:20

Είχαν περάσει μόλις 4 μήνες από την εκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην εξουσία, όταν ο Νίκος Παππάς προσγειωνόταν, τον Αύγουστο του 2013, στο διεθνές αεροδρόμιο «Μαϊκετία» του Καράκας. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του ηγέτη της λεγόμενης «Μπολιβαριανής Επανάστασης» Ούγο Τσάβες, τον Μάρτιο του ιδίου έτους, στην κηδεία του οποίου είχε παραστεί και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Την περίοδο εκείνη ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να έρχεται με ορμή στην εξουσία στην Ελλάδα και στον κ. Τσίπρα (αν και δεν ήταν αρχηγός κράτους) κατ’ εξαίρεση επιτράπηκε στον επικήδειο στο Καράκας να πλησιάσει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τον ίδιο τον κ. Μαδούρο, αρχηγούς άλλων λατινοαμερικανικών κυβερνήσεων αλλά και συγγενείς του Τσάβες.

Το ταξίδι στη Βενεζουέλα, στο οποίο μετείχε και ο Κώστας Ησυχος, τότε υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ανακοινωθεί από το κόμμα ούτε πριν από την πραγματοποίησή του, αλλά ούτε και μετά την επιστροφή της κομματικής αποστολής στην Αθήνα.

Το «μυστικό» ταξίδι του κ. Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα έφερε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ο «Ελεύθερος Τύπος» τον περασμένο Οκτώβριο, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο τότε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε εκεί και συνοδευόταν από τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στη διαχείριση off shore εταιριών, Αρτέμη Αρτεμίου.

Επαφές

Ο κ. Νίκος Παππάς κατά την παραμονή του στη Βενεζουέλα, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με εκπροσώπους ελληνικής εταιρίας πετρελαιοειδών. Μάλιστα, ο «Ελεύθερος Τύπος» είχε δημοσιεύσει σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα. Σύμφωνα με ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο του τηλεοπτικού σταθμού Telesur, Πατρίσια Βιγιέγας, με την οποία -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- συζήτησαν μια πιθανή συνεργασία του τηλεοπτικού κολοσσού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση εκείνη φέρεται να συμμετείχε και ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο «Ελεύθερος Τύπος» εξασφάλισε νέα στοιχεία αλλά και φωτογραφικά ντοκουμέντα για μία ακόμη επαφή που είχε ο Νίκος Παππάς στο πολύκροτο ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής συνάντησε τον Λιβανέζο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, του οποίου η είσοδος στις ΗΠΑ έχει απαγορευθεί, καθώς ερευνάται η εμπλοκή του σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και σε άλλες πολύ σοβαρές υποθέσεις.

Η πτήση

Σύμφωνα με ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, ο Νίκος Παππάς μετέβη στη στρατιωτική βάση «Φρανσίκο ντε Μιράντα», γνωστή ως «Καρλότα», στο Καράκας, όπου τον ανέμενε ο επιχειρηματίας Μαχέντ Χαλίλ. Μαζί με τον κυβερνητικό βουλευτή Ερμάν Φερέρ, τον Κώστα Ησυχο και τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου επιβιβάστηκαν στο ιδιωτικό λίαρ τζετ του επιχειρηματία.

Σημειώνεται πως από τη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση απογειώνονται μόνο στρατιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, αλλά ο Χαλίλ, λόγω των στενών σχέσεων που έχει με το καθεστώς Μαδούρο, έχει το προνόμιο να σταθμεύει εκεί τα ιδιωτικά του αεροσκάφη. Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που δημοσίευσε η εφημερίδα μας εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς μέσα στο ιδιωτικό λίαρ τζετ του επιχειρηματία μαζί με το δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου εν πτήσει από το Καράκας για το νησί Μαργαρίτα.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πορλαμάρ στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική και από εκεί με αυτοκίνητο του Χαλίλ κατευθύνθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο «ΙΚΙΝ» του Λιβανέζου επιχειρηματία, στην περιοχή Νέα Σπάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς είχε μακρές συζητήσεις με τον Μαχέντ Χαλίλ, διανυκτέρευσε στο νησί Μαργαρίτα και την επόμενη μέρα επέστρεψε πάλι με το ίδιο αεροσκάφος στο Καράκας.

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

 iasonasvel@yahoo.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελευθερου Τύπου