Πλεύρης: Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Τι θα προβλέπει σχετική διάταξη

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Πλεύρης: Δεν θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Τι θα προβλέπει σχετική διάταξη

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε από τη Βουλή πως η κυβέρνηση ετοιμάζει διάταξη σύμφωνα με την οποία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα απολύονται από το ΕΣΥ αρχής γενομένης από 31 Μαρτίου.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι για όσο διαρκεί η πανδημία δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής των ανεμβολιαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ ακόμα και με τη διενέργεια συχνών τεστ, και τόνισε πως ο ίδιος εισηγείται διάταξη για την οριστική τους απομάκρυνση.

«Ηδη επεξεργαζόμαστε διάταξη, που ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία ή θα έχει ως τυπικό προσόν για παροχή υπηρεσιών υγείας στο ΕΣΥ τον εμβολιασμό και οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για τους επικουρικούς που αυτή τη στιγμή με αλτρουισμό παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ και είναι εμβολιασμενοι. Γιατί κάποιος που αρνείται την επιστήμη, ότι πρέπει να λειτουργούμε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης που λένε ότι πρέπει να υπάρχει εμβολιασμός, ασχέτως πανδημίας, είναι κατά της επιστήμης» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως «η επεξεργασία που γίνεται τώρα με διάταξη είναι ότι όποιος αρνείται την επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Και είναι δική τους επιλογή να εμβολιαστούν. Αρνούμενος την επιστήμη του δεν θα εκβιάζεται η πολιτεία».

Νωρίτερα, και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρουλη ο υπουργός Υγείας είπε πως οι υγειονομικοί «έχουν την επιλογή να μην εμβολιαστούν αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να τη δεχτούν η πολιτεία και το ΕΣΥ. Οι ίδιοι αναλαμβάνουν τις συνέπειες της επιλογής τους. Όταν λέμε ότι πρέπει το υγειονομικό προσωπικό να είναι εμβολιασμενοι πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Και η κύρωση δεν μπορεί να είναι να κάνει ένα τεστ και να επιστρέψει γιατί είναι ευάλωτο προσωπικό».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version