ΟΝΝΕΔ για Τσίπρα: Εικόνα πολιτικάντη που υπόσχεται παροχές

07/04/17 • 21:56 | UPD 07/04/17 • 22:02

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη χθεσινή του ομιλία στις εργασίες του 1ου Συνεδρίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η ΟΝΝΕΔ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η «γαλάζια» νεολαία χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό πολιτικάντη και τονίζει πως ο κ. Τσίπρας «θυμήθηκε τον παλιό, καλό προεκλογικό του εαυτό, προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων και την ενίσχυση των οικογενειών με ανήλικα παιδιά, την ίδια στιγμή που είναι γνωστό πως το μόνο που έχουμε να αναμένουμε από εκείνον, την κυβέρνησή του και την καταστροφική διαπραγμάτευσή τους είναι νέα επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν οριζόντια τους Έλληνες πολίτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη χθεσινή του ομιλία προς τη Νεολαία του κόμματός του, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε τον παλιό, καλό προεκλογικό του εαυτό, προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων και την ενίσχυση των οικογενειών με ανήλικα παιδιά, την ίδια στιγμή που είναι γνωστό πως το μόνο που έχουμε να αναμένουμε από εκείνον, την κυβέρνησή του και την καταστροφική διαπραγμάτευσή τους είναι νέα επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν οριζόντια τους Έλληνες πολίτες.

Η εικόνα του πολιτικάντη που υπόσχεται παροχές αλλά εννοεί νέες φοροεπιδρομές θα μπορούσε να είναι μέχρι και διασκεδαστική, αν δεν επρόκειτο για την επανάληψη του ίδιου κακοπαιγμένου έργου εκείνου που καπηλεύεται ξεδιάντροπα το έργο των προκατόχων του για να κρύψει τη δική του αναλγησία. Αν εκτός από αυταπάτες ο κ. Τσίπρας πάσχει και από απώλεια μνήμης, του θυμίζουμε ότι η ενίσχυση που υπόσχεται, θεσπίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και εφαρμόστηκε από την 1.1.2013 με δύο επιδόματα για τις οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά.

Συγκεκριμένα:

α) Με το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων (Νόμος 4093/2012), το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες που έχουν από ένα εξαρτώμενο παιδί και άνω, με βάση το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία.

β) Με το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών (Νόμος 4141/2013), το οποίο χορηγείται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα παιδιά, με βάση εισοδηματικό κριτήριο.

Δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πλέον ελάχιστοι (προφανώς κομματικά σιτιζόμενοι) πιστεύουν ακόμα τα ψέματα του κ. Τσίπρα, το ερώτημα πλέον πρέπει να διατυπωθεί λίγο διαφορετικά: Ποιον πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να κοροϊδέψει ο κ. Τσίπρας;»