Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα

30/03/17 • 06:00 | UPD 30/03/17 • 10:40

Εν αναμονή της επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και με φόντο την αξιολόγηση συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που προβληματίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τα εργασιακά και τα ενεργειακά, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται σε παραμέτρους της διαπραγμάτευσης αλλά και στα αντίμετρα.

Εμπόδια στο «παρά πέντε» της συμφωνίας με τους θεσμούς ανέκυψαν στο μεταξύ την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το ΔΝΤ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από το 2019, και όχι το 2020, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τόνισε πως «η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων βρίσκεται πάρα πολύ κοντά». Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι πρέπει μέσα στον Απρίλιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα στάδια που θα επιτρέψουν το «οριστικό κλείσιμο» της αξιολόγησης.

Για την πιθανότητα τα νέα μέτρα στα εργασιακά να είναι τόσο θετικά που η κυβέρνηση θα χαρεί να τα νομοθετήσει έκανε λόγο την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προαναγγέλλοντας σύγκλιση σε ένα από τα θέματα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.