Δένδιας σε Τσίπρα: Είναι προφανές πως αντιληφθήκατε ότι χάσατε τη λαϊκή πλειοψηφία

28/03/17 • 22:46 | UPD 28/03/17 • 22:54

Την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, υπενθύμισε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας, για να απαντήσει στις αναφορές του για την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αίθουσα.

Ανέφερε επίσης, ότι τότε η ΝΔ δεν είχε κάνει καν θέμα γι’ αυτό, σεβόμενη τον θεσμικό ρόλο του πρωθυπουργού και ζήτησε να αποδίδεται και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ίδιος σεβασμός.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εκτός της χώρας για θεσμική υποχρέωση, όπως και ο ίδιος λείψατε για θεσμική σας υποχρέωση. Ουδέποτε σας κατηγορήσαμε γι’ αυτό και ουδέποτε δημιουργήσαμε θέμα γι’ αυτό» είπε.

Σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο Νίκος Δένδιας καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε στα όσα έθεσε η ΝΔ για τα θέματα της εξεταστικής για την Οικονομία και -«παρά την ηχηρή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού»- ούτε για το αν συμφωνεί η πλειοψηφία στο να συσταθεί προανακριτική για τον Παύλο Πολάκη, ενώ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε κουβέντα για τη «σωρεία των χαριστικών διατάξεων» που ο ίδιος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απαρίθμησε κατά την τοποθέτησή του.

Καταλήγοντας τη σύντομη τοποθέτησή του ο Νίκος Δένδιας, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Είναι προφανές ότι διαθέτετε κοινοβουλευτικό ρεαλισμό, αφού επί λέξει είπατε «όσο έχουμε ακόμη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Έτσι, δείχνετε να έχετε αντιληφθεί ότι τη λαϊκή πλειοψηφία δεν την έχετε πλέον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ