ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ «ΣΥΜΠΑΓΗ» ΣΤΑΣΗ

Τζανακόπουλος: Ενιαία η κυβέρνηση στο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

28/03/17 • 14:07 | UPD 28/03/17 • 14:42

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα ενιαία και συμπαγής για να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη σκιά των αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη της ΔΕΗ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και τρίτον με τις προγραμματικές θέσει της κυβέρνησης» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και κατέληξε για το θέμα στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε γι’ αυτό «έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συμφωνία θα είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέψει την αμφισβήτηση από κανένα. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι «οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρεώση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία. Θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα».

Παράλληλα δεν διέψευσε ότι οι θεσμοί περιμένουν επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει λέγοντας ότι «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ανταλλάσσονται καθημερινά δεκάδες e-mail επομένως δεν έχει κάνενα νόημα να μιλάμε για κάθε μεμονωμένη επικοινωνία κυβέρνησης-Θεσμών».