Χρυσόγονος: Έχει δίκιο ο Σκουρλέτης για τη ΔΕΗ αλλά δεν έχουμε δύναμη αντίστασης στους δανειστές

28/03/17 • 13:28 | UPD 28/03/17 • 13:28

«Επί της ουσίας ο κ. Σκουρλέτης έχει δίκιο για την εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ με χαμηλό τίμημα. Το ζήτημα είναι αν έχεις δύναμη αντίστασης έναντι των δανειστών. Αν δεν έχεις εναλλακτικές και απειλείσαι με χρεοκοπία, μπορεί να βρεθείς με το πιστόλι στον κρόταφο. Είναι γεγονός ότι αν εκποιήσεις τη ΔΕΗ, δεν μπορείς μετά να την πάρεις πίσω. Αν αποκαταστήσεις τη φερεγγυότητά σου, μπορείς μετά να αυξήσεις μισθούς και συντάξεις. Ζητούμενο παραμένει η ανάπτυξη», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

«Να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Οι πληρωμές του Ιουλίου, είναι κρίσιμο να γίνουν, αλλιώς η κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί πολύ», δήλωσε ο κύριος Χρυσόγονος.

«Ευκταίο είναι να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση ως τις 7 Απριλίου, αλλιώς να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το τι μπορούμε να κάνουμε μετά, κατά τη διάρκεια της οποίας να γίνουν προτάσεις από τα κόμματα. Να αναλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις ευθύνες που τους αναλογούν, γιατί οι απευκταίες εξελίξεις θα βαρύνουν όλους».

Ερωτηθείς, αν η χώρα οδεύει προς υπογραφή και τέταρτης δανειακής σύμβασης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ξεχάστε το 4ο μνημόνιο. Με τις παρούσες συνθήκες δεν διαφαίνεται τέτοια εξέλιξη. Ή θα βγούμε στις αγορές στα μέσα του 2018 ή θα αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα…»

Τέλος, ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε θετικές στο σύνολό τους τις προτάσεις της ομάδας Κατρούγκαλου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.