Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ) κατά Καμμένου: Να είμαστε προσεκτικοί στα ελληνοτουρκικά

28/02/17 • 12:56 | UPD 28/02/17 • 12:56

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας και στον απόηχο των δηλώσεων που προηγήθηκαν συνέστησε «να είμαστε προσεκτικοί για αυτά τα θέματα, στην εκφορά στο δημόσιο λόγο».

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Ρήγας ανέφερε πως «η πολιτική στάση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Παραμείναμε πόλος σταθερότητας σε μια περιοχή πολύ τεταμένη» και συμπλήρωσε πως «βοηθάει η ειρηνική συνύπαρξη και τους δύο λαούς».

«Η διαρκής λιτότητα μένει πίσω»

Κατά τα λοιπά, εμφανίστηκε πιστός στο αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν μέτρα λιτότητας. Ο κ. Ρήγας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μετά τη συνάντηση του Eurogroup φεύγει πίσω η διαρκής λιτότητα. Τα μέτρα δεν θα είναι προς μία κατεύθυνση θα είναι και από την άλλη».

«Και οι θεσμοί και οι επικεφαλείς, αυτοί όλοι αναγκάστηκαν να θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η λιτότητα στην Ελλάδα. Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν υποχρέωση αυτήν τη στιγμή να ολοκληρώσουν γρήγορα, γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί. Δεν μπορούν να βγουν έξω από αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί στο γενικό πλαίσιο και νομίζω ότι αυτό θα γίνει και θα τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα… Εγώ θεωρώ ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και μάλιστα θα έχουμε μία πορεία η οποία θα είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μπορέσουμε το 2018 να βγούμε στις αγορές και να έχουμε μία δυνατότητα πια ελευθερίας κινήσεων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βγούμε και από την επιτροπεία».

Ο ίδιος μίλησε για μία «δύσκολη άσκηση» για την ελληνική πλευρά, ωστόσο όπως ανέφερε «έχουμε μία ικανοποίηση γιατί θεσμοί και επικεφαλής αναγκάστηκαν να θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λιτότητα στην Ελλάδα». Ενώ σχολίασε ότι «τα κλιμάκια δεν μπορούν να βγουν έξω από αυτά που έχουν συμφωνηθεί».