Βαρβιτσιώτης: Να αφήσει τα μαθήματα πατριωτισμού ο λαϊκιστής πρωθυπουργός

24/02/17 • 16:35 | UPD 24/02/17 • 16:35

Η ενέργεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επιτεθεί με προσωπικές αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη εντός Βουλής αν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Σε παρέμβασή του στο κοινοβούλιο ο βουλευτής της ΝΔ Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Άκουσα με έκπληξη ένα κήρυγμα περί πατριωτισμού και αξιοπρέπειας από τον πρωθυπουργό. Και αναρωτιέμαι με τι θράσος μπορεί να επικαλείται σήμερα ο κ. Τσίπρας αυτές τις έννοιες; Όταν ο ίδιος έχει αποδειχθεί ένας πρωθυπουργός «Φαντομάς»; Που μεταβαίνει τα βράδια, κρυφά από όλους, -ακόμα και τους ίδιους τους Υπουργούς του- και διαπραγματεύεται μυστικά με την Ρότσιλντ; Όταν ο ίδιος έχει αποδειχθεί ο καλύτερος Πρωθυπουργός του «ναι σε όλα»; Που υπογράφει ό,τι του πούνε;».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καθιερώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε δωμάτια ξενοδοχείων και πως με τις αποφάσεις τους «έβαλαν σε υποθήκη όλη των δημόσια περιουσία για τέσσερις γενεές».

«Ας αφήσει ο πρωθυπουργός τα μαθήματα του πατριωτισμού. Δεν είναι καλός σε αυτά. Αν αποφάσισε να διδάξει ας στραφεί στα μαθήματα λαϊκισμού», είπε.