Τι απάντησε στα περί αποστασιοποίησης

Τσακαλώτος: Οι φήμες για τον -πολιτικό- θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές

23/02/17 • 08:52 | UPD 23/02/17 • 11:26

Στους κύκλους της ΝΔ που έκαναν λόγο για «περίεργη αφωνία» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη μετά την συνεδρίαση και την απόφαση του Eurogroupαπαντά μέσω της «Εφ.Συν.» ο Υπουργός Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει ίχνος αληθείας σε όσα διακινούνται» λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και χρησιμοποιώντας μια φράση του Μαρκ Τουέιν προσθέτει: «Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές». Με αυτή τη φράση ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας είχε απαντήσει, το 1897 σε μια βρετανική εφημερίδα η οποία έγραψε ολόκληρο επικήδειο για τον υποτιθέμενο θάνατό του.

Υπενθυμίζεται πως χθες κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι «δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα».

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία

Επιμένει στην θέση της η Νέα Δημοκρατία, πως ο υπουργός Οικονομικών χρειάζεται  και πρέπει να απαντήσειγια το τι συζητήθηκε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. 

Μετά την απάντηση Τσακαλώτου, που ήρθε διά μέσου της ρήσης του αμερικανού συγγραφέα Μαρκ Τουέιν πως «οι φήμες για τον θάνατό του είναι υπερβολικές» [Διαβάστε εδώ σχετικά],  η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται, με νέα ανακοίνωση το πρωί της Τετάρτης. [

«Να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά» ζητά η Νέα Δημοκρατία και ζητά να απαντήσει στο ερώτημα: «Για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά.
Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας».