Η επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς στην Γερμανία ζητά Grexit

22/02/17 • 10:59 | UPD 22/02/17 • 10:59

Tην αποχώρηση της Αθήνας από τη ζώνη του ευρώ ζήτησε το σημαίνων στέλεχος της Αριστεράς («die Linke»), Σάρα Βάγκενκνεχτ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο ενώ μίλησε με σκληρά λόγια για τον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό καθώς ξέρει ή πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει», υπογράμμισε σε συνέντευξή της.

Επικρίνοντας τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί από τους Ευρωπαίους για την διάσωση της Ελλάδας, η «κόκκινη Σάρα» συνέστησε στη χώρα μας την αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ.

Η επικεφαλής του Κ.Ο του κόμματος «Die Linke» επεσήμανε λίγο πριν από την συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική πρωτεύουσα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί στην έξοδό της από την ευρωπαική οικογένεια.

«Αν η Ελλάδα συνεχίζει να βλέπει την προοπτική παραμονής της στο ευρώ πολύ σκληρή για την οικονομία της , τότε θα πρέπει να αποφασίσει για το λαό της», τόνισε το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αριστεράς στην εφημερίδα «Rheinische Post» αν και τόνισε:

«Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική ανάκαμψη μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε θα είναι πιο εύκολη».

Η Βάγκενκνεχτ κατηγόρησε επίσης τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι εξαπατά επί χρόνια το γερμανικό λαό, «παρόλο που ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει». Αναφερόμενη στα χρήματα που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας λέει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έχει σωθεί με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».

Υπενθυμίζεται ότι η Σάρα Βάγκενκνεχτ έχει δικαιώσει το ΔΝΤ στο σκέλος του χρέους, αν και του καταλογίζει συνυπευθυνότητα για την «υπερχρεωμένη» Ελλάδα.