Δεν είναι «φετίχ» το αφορολόγητο, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας

20/02/17 • 12:39 | UPD 20/02/17 • 12:39

Το αφορολόγητο όχι μόνο είναι στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης αλλά δεν αποτελεί και «φετίχ», όπως τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

«Δεν είναι «φετίχ» το οτιδήποτε, δεν το λέω για να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά αν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, τότε να το συζητήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι η απαίτηση των δανειστών για προληπτικά μέτρα μετά το 2018 είναι αντιδημοκρατική και είναι πολιτική επιλογή και στάση.

«Προληπτικά μέτρα το να κάνεις και να στο ζητά κάποιος ξεπερνά τα όρια της όποιας δημοκρατίας», επισήμανε και πρόσθεσε πως «είναι μια πίεση που έχει πολιτική λογική, που λέει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει, ενώ ο ηγετικός πυρήνας που επιλέγει αυτές τις πολιτικές δεν το ήθελε. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρραγής και όλοι μα όλοι θεωρούμε και πιστεύουμε ότι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε. Όλα θα είναι διαχειρίσιμα και αντιμετωπίσιμα και δεν θα επιτρέψουμε να έρθει το σύστημα το πολιτικό της διαπλοκής και της διαφθοράς, θα είμαστε ενωμένοι για να υπάρξει καλύτερη προοπτική για την χώρα».

Αναφερόμεενος στα εκλογικά σενάρια είπε πως εκλογές δεν θα υπάρξουν και επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως: «Ο κύριος Μητσοτάκης είναι που λέει «βαστάτε, μην κλείνετε την αξιολόγηση κι εμείς θα τον ρίξουμε»».