Τσιάρας: Οι εκλογές είναι προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η χώρα

20/02/17 • 12:32 | UPD 20/02/17 • 12:32

«Βαρύ» χαρακτήρισε το κλίμα στην πολιτική επικαιρότητα, με αιχμή το κλείσιμο της αξιολόγησης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, τονίζοντας ότι καθημερινά οι Έλληνες πολίτες διαπιστώνουν ότι όσα ήλπιζαν ότι θα γίνουν από την παρούσα κυβέρνηση, δεν γίνονται.

«Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας της Ελλάδας βλέπει με απόλυτη απαισιοδοξία ο,τιδήποτε εκτυλίσσεται μπροστά του μέσα από μια πραγματικότητα φόρων και εισφορών που δεν μπορεί πλέον να την αντιμετωπίσει και μέσα από συνθήκες που καθημερινά διαψεύδουν ελπίδες, διαψεύδουν προσδοκίες και διαψεύδουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας.

Σχετικά με τα ενδεχόμενα λάθη του προγράμματος, σχολίασε: «Προφανώς, αν το εξετάσει κανείς μεμονωμένα, η απάντηση θα ήταν αρνητική. Αν το εξετάσεις κανείς ως σύνολο, δηλαδή με βάση τα βήματα που έγιναν στην οικονομία ειδικά το τελευταίο διάστημα με τον χαμένο χρόνο […], όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με μια κακή συνταγή» είπε ο γραμματέας της ΝΔ υπογραμμίζοντας το πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της διαπραγμάτευσης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω το αυτονόητο, ότι η μοναδική αγελάδα που παράγει γάλα, είναι ο ιδιωτικός τομέας, η ιδιωτική οικονομία. Αυτή η κυβέρνηση, την ιδιωτική οικονομία μέσα από την επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να τη δει […]. Μέσα από μια λογική δημιουργίας ξανά κομματικού κράτους, ξανά μιας πραγματικότητας που όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι κακή από το παρελθόν, δεν δίνει καμία προοπτική να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης» υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ επενδύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω ενός σταθερού φορολογικού συστήματος για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα. Σημείωσε: «Μπορούμε εύκολα να δαιμονοποιούμε όσους έχουμε απέναντί μας, είτε λέγεται ΔΝΤ, είτε λέγεται Σόιμπλε είτε λέγεται κακοί δανειστές, αλλά θα πρέπει να δούμε τι έχουμε κάνει ή τι δεν έχουμε κάνει εμείς με τον εαυτό μας».

Σε ερώτηση για το εάν οι εκλογές αποτελούν λύση, απάντησε: «Οι εκλογές δεν είναι η λύση για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο, όμως, όταν έχει κανείς μια κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα, όταν έχει έναν πρωθυπουργό, ο οποίος καθημερινά διαψεύδει τον εαυτό του, λέγοντας ψέμματα από το βήμα της βουλής ή λέγοντας διαφορετικά πράγματα έξω, διαφορετικά στο εσωτερικό της χώρας, αντιλαμβάνεστε ότι λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να ΄ρθει. Άρα οι εκλογές για μας είναι ο μοναδικός δρόμος, που μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές ανάκαμψης της χώρας. Πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.

Συμπλήρωσε ότι κανείς δεν έχει αυταπάτες να υποστηρίζει ότι εάν έρθει αύριο η ΝΔ μεμιάς θα αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. «Αυτό που μπορούμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες είναι ότι θα υπάρχει μια κυβέρνηση που θα συμμαζέψει τη χώρα, θα της ξαναδημιουργήσει στόχους και προοπτική και θα μπορέσει να ξαναφέρει την ελπίδα της ανάκαμψης της οικονομίας» είπε ο κ. Τσιάρας και διευκρίνισε: «Αν σας πω ότι αυτό θα γίνει εύκολα, γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι από κάποιους άλλους, προφανώς δεν θα σας μιλάω ούτε σοβαρά ούτε ρεαλιστικά […]. Όμως υπάρχει μια άλλη πρόταση, αυτή της ΝΔ».

Για τις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο, ο κ. Τσίαρας σημείωσε ότι οι απαντήσεις δόθηκαν και από βήματος Βουλής, την Παρασκευή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο όπως είπε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ μέσα από μία αίσθηση της δικής του ευθύνης και βεβαίως μέσα από μια προοπτική που ξεδιπλώνεται -την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, πιθανότατα θα δώσουν την ευκαιρία στη ΝΔ και στον ίδιο να βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας- είχε τη διάθεση και την ευθύνη να βρεθεί και με την κ. Μέρκελ και με τον κ. Σόιμπλε αφενός να περιγράψουμε μια πραγματικότητα που αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, μέσα από ασφυκτικά μέτρα, και από την άλλη πλευρά να δώσει την αίσθηση και τη δυνατότητα μιας διαφορετικής πολιτικής πρότασης, η οποία θα μπορούσε σε πολύ μεγάλο να υιοθετηθεί από τους ίδιους».

Επιπλέον, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στο Βερολίνο το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ καταλόγισε άστοχο σχεδιασμό και ανευθυνότητα στην κυβέρνηση και υποστήριξε ότι η μη υλοποίηση των συμφωνηθέντων είναι μια σημαντική παράμετρος για τα όποια νέα μέτρα ζητούν οι δανειστές.

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση, απάντησε: «Ασφαλώς πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές, αλλά μπαίνουν κάθε φορά ανάλογα με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν και τα δεδομένα που δημιουργούνται. Οι κόκκινες γραμμές δεν μπαίνουν μόνο από τη δική μας πλευρά, εμείς είμαστε σε μειονεκτική θέση γιατί ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους μας» σημείωσε και αναρωτήθηκε «τι θα γίνει τώρα που θα μειωθεί το αφορολόγητο με το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου ήταν κόκκινη γραμμή». Καταλήγοντας χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και δήλωσε ότι οι εκλογές είναι η λύση για να αλλάξει πορεία η χώρα.