Παππάς σε ΕΙΤΗΣΕΕ: Αδειοδότηση θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει

17/02/17 • 23:03 | UPD 17/02/17 • 23:03

Άμεση και έντονη ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ περί αποφυγής ευθυνών και «χρησιμοποίησης» της απόγνωσης των εργαζομένων του MEGA για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ καλωσορίζει την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας υπογραμμίζοντας ότι ακούγονται τα ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα. Τη στιγμή που η απάντηση στη χθεσινή δήλωση για τους εργαζόμενους του MEGΑ δεν έρχεται από τον πάροχο δικτύου (DIGEA) στον οποίο και απευθύνθηκε ο κ. Παππάς αλλά από τους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα κανάλια (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Και ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό, είναι γιατί όπως τονίζει ο Ν. Παππάς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι ακριβώς! «Απλά έκαναν -προφανώς- λάθος στις σφραγίδες τους!» υπογραμμίζει.

Ξεκινώντας από αυτό, που είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της υπόθεσης και δημιουργεί τις στρεβλώσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, προσθέτει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι στην Ελλάδα οι πάροχοι δικτύου είναι ταυτόχρονα και οι πάροχοι περιεχομένου. Κλειστό club και αεροπειρατεία με διαγωνισμό παρωδία».

Είναι λογικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, να επιτίθενται στην κυβέρνηση καθώς: με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και το τέλος χρήσης συχνοτήτων, που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μπήκαν στο δημόσιο ταμείο 70 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προτιμούσαν μία κυβέρνηση που ξεχνά να καταλογίσει ψηφισμένους φόρους, να τους αφήνει να πορεύονται για ακόμη 27 χρόνια χωρίς άδειες. Και βεβαίως, να πιέζει τραπεζίτες για να παίρνουν αυτοί δάνεια με αέρα.

Όσον αφορά δε το απίστευτο επιχείρημα της ΕΙΤΗΣΕΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ, ότι η κυβέρνηση με το νομοθέτημα του Αυγούστου θα απέλυε 2.000 εργαζομένους, ο υπουργός κ. Ν.Παππάς σημειώνει ότι είναι από τις λίγες φορές που αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων γιατί μέχρι τώρα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των σταθμών γινόταν λόγος για 16.000 ή 8.000 εργαζομένους. Να υποστηρίξουν δημόσια την πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για την υποχρέωση των σταθμών να έχουν κατ’ελάχιστο 400 εργαζόμενους, καλεί την ΕΙΤΗΣΕΕ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Ας το δεχτούν αυτό και ας συνεχίζουν να μας βρίζουν».

Όσον αφορά την «πλατφόρμα» διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η διαφημιστική αγορά έχει γκρίζες ζώνες. Μόνο όποιος επωφελείται από αυτές αντιδρά με τόσο πείσμα στην ηλεκτρονική «πλατφόρμα» για τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου, η οποία εγγυάται τη διαφάνεια των συναλλαγών».

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζει ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει, καθώς και η τελευταία απόφαση του ΣτΕ, υπογραμμίζει ότι οι σταθμοί είναι παράνομοι.

«Μέχρι τότε ας αποδείξουν ότι έστω και ένα από τα δάκρυα που έχυναν για τους εργαζόμενους δεν ήταν κροκοδείλιο. Τους τρόπους τους γνωρίζουν» καταλήγει ο Νίκος Παππάς.

ΕΙΤΗΣΕΕ: Ο Ν.Παππάς χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του MEGA για να μεταθέσει τις ευθύνες του

Νωρίτερα η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας είχε απαντήσει στα όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφορικά με το MEGA και την τύχη των εργαζομένων σε αυτό, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι ο υπουργός Ν. Παππάς «χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους».

Ενώ, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, λίγους μήνες πριν, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργού ΨΗΠΤΕ είχαν στόχο να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί και 2.000 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι, τώρα «συμβουλεύει» τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία ενώ με το δικό του νομοθέτημα το MEGA δεν είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της καταλογίζει στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ότι: επέβαλε 20% φόρο τηλεόρασης σε περίοδο που τα διαφημιστικά έσοδα έπεσαν, δημιούργησε πέπλο σκανδαλολογίας με τις τράπεζες να μην μπορούν να δείξουν ευελιξία σε ΜΜΕ που βρίσκονται σε κρίση, δημιούργησε ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, ανακοίνωσε τη δημιουργία «πλατφόρμας» με την οποία θα «ελέγχει» την αγορά της διαφήμισης, και τέλος, κρατά για μικροπολιτικούς λόγους, έναν ολόκληρο κλάδο στην αβεβαιότητα.

Τέλος η ΕΙΤΗΣΕΕ υπογραμμίζει ότι την ώρα που ο υπουργός ζητά από άλλους σταθμούς τη διευθέτηση του θέματος του MEGA, οι τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του καναλιού ώστε να μη δύναται να πληρώσει ούτε μισθούς, ούτε τον ψηφιακό του πάροχο, την DIGEA. «Μετά από αυτή την στάση του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «παροτρύνει’» τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείξουν ευαισθησία στους εργαζόμενους του MEGA» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ.