Αθήνα Καιρός

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ ανάμεσα σε ΥΠΕΞ και Προεδρία της Δημοκρατίας για τη μη παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ ανάμεσα σε ΥΠΕΞ και Προεδρία της Δημοκρατίας για τη μη παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου

Συνεχίζονται οι τριγμοί ανάμεσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και το υπουργείο Εξωτερικών για την ακύρωση της παρασημοφόρησης του ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας -μέσω συνεργατών της Κατερίνας Σακελλαροπούλου- διέρρευσε ότι ήταν το υπουργείο Εξωτερικών που πρότεινε τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί κατόπιν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι, προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του», φέρονται να δήλωσαν «κύκλοι» της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Από το ΥΠΕΞ επεσήμαναν ότι σύμφωνα με όσα επισήμως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «προτάσεις για την επιλογή προσώπων στα οποία μπορούν να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις υποβάλλει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας, το οποίο συγκαλείται, μια τουλάχιστον φορά το χρόνο. Για την απονομή εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προσυπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)».

Επίσης έλεγαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατέστη απλώς κοινωνός του καταλόγου παρασημοφορήσεων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν απηχούν τις απόψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου «ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ουδέν σχόλιο έκανε και ουδεμία πρόταση σχετικά με τις παρασημοφορήσεις διατύπωσε μέχρι σήμερα, ούτε προσυπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα».

Σήμερα συνεργάτες της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου επανήρθαν στην υπόθεση λέγοντας τα εξής: «Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 106/1975, άρθρο 1, όπως ισχύει), τα πρόσωπα, στα οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει παράσημα, προτείνονται σε αυτήν από τον υπουργό Εξωτερικών, μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας του υπουργείου Εξωτερικών. Επομένως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτείνει τα προς παρασημοφόρηση πρόσωπα, αλλά απονέμει παράσημα σε όσα προτείνονται αρμοδίως από το ΥΠΕΞ. Εν προκειμένω, στη σχετική αρχική πρόταση, που περιήλθε στην Προεδρία της Δημοκρατίας από το υπουργείο Εξωτερικών, περιλαμβανόταν ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος. Εν ολίγοις, η Προεδρία δεν έχει καμία σχέση».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]