Μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Σόιμπλε: Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της Ευρωζώνης

16/02/17 • 19:44 | UPD 16/02/17 • 19:47

Αμετακίνητη στις απόψεις της είναι η Νέα Δημοκρατία κάτι το οποίο φρόντισε να κάνει γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές που είχε στο Βερολίνο. Μετέφερε μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Κικίλια στις συνομιλίες που έκανε με Μέρκελ και Σόιμπλε.

«Τα σενάρια περί Grexit απορρίπτονται κατηγορηματικά από όπου και αν προέρχονται. Ο Πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τον ίδιο λόγο στο εξωτερικό με αυτόν που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

«Έπειτα από οκτώ χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάνε χαμένοι. Η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στη καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και είναι αδιαπραγμάτευτη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Κικίλια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις συναντήσεις που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και Πρόεδρο του CDU κυρία Άνγκελα Μέρκελ, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους υπόλοιπους Γερμανούς αξιωματούχους και Βουλευτές, απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί Grexit, από όπου και αν προέρχονται, και παρουσίασε το πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και το ολοκληρωμένο σχέδιό της ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε τον ίδιο λόγο στο εξωτερικό με αυτόν που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας ο οποίος ταυτόχρονα παρουσίασε και έναν κατάλογο με αντιφατικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Κικίλιας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν παρέλειψε να ασκήσει εντονότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της αβεβαιότητας στη διαπραγμάτευση, που όπως είπε τραυματίζει την πραγματική οικονομία, αλλά και για την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό που υπονομεύεται ενώ η υλοποίηση της θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ο κατάλογος των αντιφατικών δηλώσεων για τη διαπραγμάτευση που παρουσίασε ο κ. Κικίλιας:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (11/2/2017)

«Η αξιολόγηση θα κλείσει, χωρίς υποχωρήσεις σε ακραίους παραλογισμούς. Θα κλείσει γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια ή να κάνει πειραματισμούς».

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ (14/2/2017)

«Τι θέλατε να πει; Να πει ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 1 δις και μετά αυτοί να το πάνε στα 2 δις; Τι θέλατε να πει; Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο σκληρή γίνεται για να κάνει όσο μικρότερη υποχώρηση …»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ BRIEFING (14/2/2017)

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται και δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας».

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM (7/2/2017)

«Η ποσοτική χαλάρωση, αυτήν τη στιγμή, είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι, αν δεν μπούμε τον Μάρτιο, δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (29/11/2016)

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμμετοχή στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης δεν αρκεί να γίνουν κάποτε. Πρέπει να γίνουν τώρα, ώστε να έχουμε βγει μέσα στο 2018 στις αγορές».

Και ύστερα από όλα αυτά, ακολούθησε η δήλωση – ομολογία του κ. Φίλη …

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (11/2/2017)

«Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η Κυβέρνηση. Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το Δ.Ν.Τ. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας».