Breaking News

Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στα γραφεία του CDU στο Βερολίνο. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η οικονομία, η ελληνική κρίση, αλλά και το προσφυγικό.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε στην Άνγκελα Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την δεδομένη ανησυχία του για την κατάσταση στην Ελλάδα, περιέγραψε και τις βασικές πτυχές του γαλάζιου μεταρρυθμιστικού σχεδίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ισχυρή ιδιοκτησία σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να εξέφρασε την άποψη πως οι καθυστερήσεις σε διάφορα θέματα οδηγούν σε σκλήρυνση των θέσεων των πιστωτών. Επισήμανε επίσης την ανάγκη πολλών και βαθιών μεταρρυθμίσεων και μάλιστα σε τομείς πέρα και πάνω από τα Μνημόνια (δικαιοσύνη, παιδεία, δημόσια διοίκηση).

Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο, αναγνώρισε πάντως πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις σε όσα θα έπρεπε να γίνουν. Κυριάκος Μητσοτάκης και Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για 20 λεπτά, ενώ ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή συνεργατών των δύο πλευρών. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες περνούν δύσκολα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τη συνάντηση που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ και τα θέματα τα οποία συζήτησαν. «Συζήτησα αναλυτικά με την Καγκελάριο Μέρκελ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μετέφερα στην Καγκελάριο μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Μιλήσαμε επίσης για την ανεργία των νέων και για την ακραία φτώχεια. Της ανέφερα για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται τη αρωγή τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε: «Είχα την ευκαιρία, επίσης, να εξηγήσω στην καγκελάριο ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.
Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λάθη της κυβέρνησης Τσίπρα: «Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει προκαλέσει επικίνδυνές καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της. Η χώρα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό Ευρωπαϊκό κράτος. Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε».

Δείτε επίσης

Copy link
Powered by Social Snap