Λαζαρίδης στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει αύριο το πρωί

07/01/17 • 08:00 | UPD 07/01/17 • 08:00

O Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τον ένα χρόνο από τις εσωκομματικές εκλογές, τονίζει πως «η Ν.Δ., από εκεί που πολλοί τη θεωρούσαν πολιτικά “ξεγραμμένη”, σήμερα αποτελεί το βασικό πυλώνα εναλλακτικής πολιτικής και ελπίδας».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., ζητώντας να κλείσει το ταχύτερο η δεύτερη αξιολόγηση, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ότι καταδικάζει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα. Παράλληλα και με αφορμή τη συνάντηση της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει αποκλειστικά στο θέμα του Κυπριακού, κλείνοντας την πόρτα στον κ. Τσίπρα για όποια άλλη συζήτηση.

Την προσεχή Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης κλείνει ένα χρόνο στην ηγεσία της Ν.Δ. Μπορείτε να κάνετε ένα σύντομο απολογισμό;

Μέσα από μια ανοιχτή, πλατιά και διαφανή διαδικασία πριν από ένα χρόνο η βάση της Ν.Δ. εξέλεξε για αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτές τις 365 ημέρες το κόμμα έκανε πολλά βήματα μπροστά. Διασφαλίστηκαν η ενότητα και η ομοψυχία της παράταξης, γεγονός που πιστώνεται σε όλα τα στελέχη της και πρωτίστως στην ηγεσία της. Η Ν.Δ. έχει παγιώσει πολύ ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Υπερέχει συντριπτικά στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης με διαφορές που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στις ελληνικές δημοσκοπήσεις σε τόσο λίγο διάστημα μετά τις τελευταίες εκλογές. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός, δημοτικότητα και ικανότητα χειρισμού πολλών κρίσιμων θεμάτων με βασικότερα την οικονομία. Προχωρά η ανανέωση του κόμματος. Ασκεί αποτελεσματική αντιπολίτευση και καταθέτει προτάσεις. Η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται από την κοινωνία. Η Ν.Δ., από εκεί που πολλοί τη θεωρούσαν πολιτικά «ξεγραμμένη», σήμερα αποτελεί το βασικό πυλώνα εναλλακτικής πολιτικής και ελπίδας για πολιτική αλλαγή στη χώρα. Αυτά δεν μας εφησυχάζουν, αλλά μεγαλώνουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει τετ α τετ με τον πρωθυπουργό για το Κυπριακό. Τι αναμένεται να πει στον κ. Τσίπρα;

Το Kυπριακό είναι το μείζον εθνικό μας θέμα. Και γι’ αυτό απαιτεί ύψιστο βαθμό σοβαρότητας και υπευθυνότητας από όλους. Η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων δεν συνιστούν συνδιαμόρφωση θέσεων ούτε και υποκατάσταση της ευθύνης την οποία έχει η κυβέρνηση. Δεν είναι η ώρα να γίνει κριτική για την πορεία και τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στη διαχρονική της θέση ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει. Σκοπός είναι η επανένωση του νησιού και η επίτευξη μιας λύσης βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Αν ο κ. Τσίπρας ζητήσει συνεννόηση και για άλλα θέματα, ποια θα είναι η απάντηση του κ. Μητσοτάκη;

Η συνάντηση γίνεται με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό. Θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνη μια τέτοια απόπειρα του κ. Τσίπρα και την απάντηση την ξέρει. Δεν τον εμπιστευόμαστε. Συνένοχοι στη λάθος πολιτική που ακολουθεί δεν πρόκειται να γίνουμε. Ας τολμήσει το μόνο που μπορεί και του έχει απομείνει να προσφέρει στην πατρίδα μας. Να παραιτηθεί ώστε να πάμε σε εκλογές και να υπάρξει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

gefthimiou@e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής